in

Istra: MUP najavio za 14.11. akciju nadzor brzine kretanja

Ilustracija - Foto PU dubrovačko-neretvanska

Pulska prometna policija će sutra u Puli nadzirati brzinu kretanja vozila

Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula će u utorak, 14. studenoga 2023. od 8 do 13 sati, provoditi preventivno-represivnu prometnu akciju ”Nadzor brzine kretanja vozila”.

Na području PPrP Pula-Pola tijekom deset mjeseci 2023. godine, zabilježeno je 65 prometnih nesreća kojima je okolnost (greška) nastanka prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja, što je za 12% manje od usporednog razdoblja 2022. godine, odnosno 13 % udjela u ukupnom broju prometnih nesreća. Zbog nepropisne ili neprilagođene brzine tijekom deset mjeseci 2023. stradale su ukupno 53 osobe, od kojih je jedna osoba smrtno stradala, 12 je osoba teško,  a 40 osoba lakše ozlijeđeno. U deset mjeseci ove godine policijski službenici utvrdili su ukupno 11952 prometna prekršaja, od čega 3260 ili 27 % udjela prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika ne prekoračuju dopuštene brzine kretanja vozila. Naime, prekoračena ili neprilagođena brzina kretanja vozila jedan je glavnih uzročnika prometnih nesreća s najtežim posljedicama.
Ističemo da su, kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

U Istri provaljeno u kamp kućice: Ukrali sve što su mogli, od bijele tehnike do alata

Foto Grad Poreč

Poreč prvi nudi ovu uslugu u Istri: Poduzetnicima na raspolaganju vaučeri za 3D industrijsku opremu