in

Poreč prvi nudi ovu uslugu u Istri: Poduzetnicima na raspolaganju vaučeri za 3D industrijsku opremu

Foto Grad Poreč

Poduzetnici Poreča imaju priliku dobiti vaučere za besplatno korištenje moderne industrijske opreme iz domene 3D modeliranja, 3D skeniranja i 3D printanja u Proizvodnom parku Torpedo u Rijeci. Ovo je prva takva usluga u Istri, da porečki poduzetnici mogu besplatno raditi prototipove proizvoda, čime se želi dodatno potaknuti i podržati proizvodnju u Poreču.

Tim povodom, u okviru manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču održana je prezentacija koju su održali predstavnici Grada Poreča i Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. Direktor Riječke razvojne agencije Porin d.o.o. Dario Zorić je kroz prezentaciju predstavio industrijsku opremu, zatim naveo značaj 3D ispisa za lokalnu proizvodnju i obrtništvo, poticanje inovativnog obrazovanja i istraživanja te personalizaciju i pristupačnost medicinskih pomagala pristupačnih ruralnim zajednicama. Tom prilikom se održala i panel rasprava u kojoj su kao panelisti sudjelovali poduzetnici koji se bave proizvodnom djelatnošću.

-Navedena prezentacija i panel rasprava je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2023. koju već šestu godinu organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo, objavio je Grad Poreč.

prometna policija

Istra: MUP najavio za 14.11. akciju nadzor brzine kretanja

Foto Grad Poreč

Mjesec poduzetništva u POREČU – Evo koje su novosti kod zaštite potrošača i obveza trgovaca