in

Istra – U subotu 89 novozaraženih i 112 izliječenih, Kozlevac: Raste pritisak na zdravstveni sustav

Ilustracija Pixabay

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 422 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 89 novozaraženih osoba s područja županije. Za 70 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 8 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (6), Italija (1), Bosna i Hercegovina (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 11 osoba. Izliječeno je 112 osoba. Trenutno je 687 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba a u mjerama samoizolacije nalazi se 1.720 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 55 osoba, od toga su 2 osobe u respiracijskom centru. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1945. godište) s pridruženim kroničnim bolestima, priopćeno je iz istarskog Stožera civilne zaštite 12. prosinca.

“Nažalost, porastom broja zaraženih raste i pritisak na cjelokupni zdravstveni sustav koji bi trebao štititi građane. Građani bi stoga trebali biti odgovorni, najviše oni koji su u samoizolaciji. Od jedne zaražene osobe za otprilike tjedan dana imamo još oko sedam zaraženih osoba”, rekao je načelnik Stožera Dino Kozlevac.

Poručio je da virus nije bezazlen te da bi građani trebali ozbiljno shvatiti situaciju. 

Kako su im posredstvom e-maila ukrali skoro 125.000 kuna

POREČ: TUŠ A. Štifanića na međunarodnom natjecanju Europske zajednice turističko-ugostiteljskih škola Europe