in

Istramet: Danas oblačno i bura, temperature nimalo proljetne

Pogled iz Pazina na bijeli vrh Učke/Foto Istramet

Prema prognozi Istrameta danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. U Gorskom kotaru povremeno će biti oborina na granici kiše i snijega, naročito prijepodne. Puhat će slaba do umjerena, na poznatim lokalitetima jaka bura. Jutarnje temperature zraka od 3 do 7 °C, dnevne vrijednosti između 11 i 15 °C.

U istarskim gradovima jutros u 8 sati izmjerene su se temperature kretale od 6 do 10 °C.

Kao što je i najavljeno, jučer je stiglo zahladnjenje sa snijegom. Temperature zraka u gorskom području bile su prave zimske. U 15 sati na vrhu Učke izmjereno je -1,7 °C, dok je prema podacima DHMZ-a na Zavižanu bilo -3,8 °C. Snijeg je povremeno padao na Učki, Platku te na Zavižanu uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača.

Osjetno hladnije u odnosu na protekle dane bilo je i na ostatku područja. Temperature zraka kretale su se između 6 °C na Buzeštini i 12 °C u Umagu. Osjećaju hladnijeg vremena svakako je doprinijela bura, koja je na poznatim lokalitetima bila jaka, a tako će biti i danas.

Istrametova postaja u Labinu na Fortici zabilježila je udar od 20,6 m/s ili 74 km/h, što je osjet ugodnosti na vjetru snizilo na samo 0 °C. Povremeno umjerena i jaka bura puhala je i u Puli, postaja na Stoji izmjerila je 14,4 m/s (52 km/h).

„Istrijanske pinci pod čerepnjon na ugnjišće” u nedjelju u PALADNJAKIMA

FUNTANA umirovljenicima dijeli uskrsne poklon pakete