in

ISTRAMET: Jutros pijavice na jugu Istre, nestabilno i u nastavku dana

Foto Istramet/Elvis RAdulović

U petak se vrijeme na našem području pogoršalo, no i dalje se zadržalo razmjerno toplo, naročito na zapadu Istre gdje je bura bila najslabija.
Iako je lokalno bilo izraženijih pljuskova, u posljednja 24 sata nisu zabilježene obilnije oborine. Meteorološke postaje na Žminjštini i Buzeštini zabilježile su do 16 mm, dok je na pulskom području palo do 11 mm.

Zbog velikog intenziteta oborina činilo se kao da je palo više kiše, a na prometnicama s lošom odvodnjom oborinskih voda bilo je i manjih bujica.

Jutros potvrđena pojava 3 pijavice

Nestabilno vrijeme nastavilo se i jutros, 7. rujna, a u sklopu manjih grmljavinskih sustava na jugu Istre oko 8.30 satih razvilo se nekoliko pijavica.

Prema potvrđenim izvješćima, kod Rta Kamenjaka razvile su se dvije pijavice koje su bile jasno definirane nekoliko minuta. Zabilježen je jedan veći i jedan manji vrtlog.

Nedugo zatim oko 9 sati u nestabilnoj atmosferi na moru kod Brijuna razvio se novi sustav koji je iznjedrio vrlo definiranu i dugoživeću pijavicu. Prema informacijama s kojima raspolažemo, pijavice su se držale mora i nisu pričinile štetu.

U nastavku dana očekuje nas nastavak nestabilnog vremena, stoga nas razvoj novih pijavica ne bi trebao pretjerano iznenaditi.

STIGLI U NIZOZEMSKU: Porečki rukometaši igraju 7. rujna protiv HV Krasa – gledati se može preko live streama

VIŽINADA: 7. rujna koncert komornog zbora mladih u crkvi Sv. Jeronima