in

ISTRAMET: Noćas stiže pogoršanje vremena uz blatnu kišu

Vrsar/Foto Tanja Kocijančić

Mnogobrojnim proljetnim bojama ovogodišnjega Uskrsa, jednog od kasnijih u godini, srećom za mnoge – nije pridonijelo ‘šareno’ vrijeme, ali i njega će biti sljedećih dana, osobito od utorka, izvještava HRT.

Već danas, na blagdanski Uskrsni ponedjeljak – Dan planeta Zemlje – diljem će Hrvatske i okolice biti više oblaka nego tijekom Uskrsa, pri čemu će biti i vjetrovitije, posebice na Jadranu, gdje će zapuhati umjereno, ponegdje i jako jugo, a mjestimice na jugu Hrvatske već može pasti i malo kiše.

U utorak će u Hrvatskoj i okolici biti još oblačnije i vjetrovitije nego u ponedjeljak, na Jadranu uz uglavnom jako i olujno jugo, te gotovo posvuda uz barem malo kiše, a osobito na Jadranu i uz njega može biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom.

Ponegdje je moguća i “blatna” kiša, ili “prljava”, u kojoj će biti pustinjskog pijeska. Temperatura zraka u većini će se krajeva sniziti pa će poslijepodne u mnogim mjestima unutrašnjosti vjerojatno biti najhladnije u posljednjem travanjskom desetodnevlju.

Od srijede ponovno toplije, uz više sunčana vremena, ali i dalje uz povremenu mjestimičnu kišu, te manje vjetrovito nego u utorak.

SKUPŠTINA POREČKE GALIJE: Nakon uspjeha “Maneštre od kazališta” dramska grupa nastavlja s radom

Nakon stoljeća zapuštenosti u OPATIJI otvoreni Amerikanski vrtovi – evo do kada je ulaz besplatan