in

IstraMet: Stiže nam najintenzivnija promjena vremena ove godine – valovi na Jadranu bit će do šest metara!

Pred nama je jedna od najizraženijih promjena vremena ove godine uz olujne udare juga, obilnu kišu te uzburkano more.

Nakon svježe noći već jutros postupno se naoblačilo, a jača i jugo koje u podne u Labinu puše 10 m/s, Puli i Krku 8 m/s, a Poreču 7 m/s. Temperature zraka visoke su za doba godine te se kreću između 8 °C na vrhu Učke i 19 °C na krajnjem jugu poluotoka.

Idući dani donose nam daljnje jačanje vjetra uz sve češću kišu. Kiše će najviše pasti na riječkom području (orografske oborine), a najmanje na jugu i zapadu Istre. Pritom u Rijeci i zaleđu do kraja mjeseca ukupna suma oborine može prijeći 300 mm!

Najmanje kiše očekujemo na jugu i zapadu Istre, kao što je i uobičajeno u situacijama po jugu. Glavno obilježje vremena na tom području bit će jugo, povremeno i jugozapadnjak – lebićada. Najjače jugo očekujemo u ponedjeljak navečer kada će udari prelaziti 30 m/s.

Jugo će na moru podignuti valove i do 6 m, stoga će vrijeme biti iznimno opasno, o čemu će se zasigurno uskoro oglasiti i nadležne službe. Zbog visokih valova problema bi moglo biti i uz obalu, naročito u Dalmaciji gdje mogu poplaviti rive. (P.R./IM).

Poreč: Traže se kandidati za Nagradu sv. Mauro

PorečDox

Večeras zatvaranje 8. Porečdoxa nakon filmova „Olancho“ i „Red pill“