in

Istramet: Tuča u središnjoj Istri nanijela štete na poljoprivrednim kulturama

Tuča/Foto Istramet
Tuča u Boljkima kod Sv. Petra u Šumi/Foto Marija Belac

Ni utorak nije donio stabilizaciju vremena. Razvoj jače naoblake krenuo je najranije na Ćićariji te u riječkom zaleđu, a zatim su se olujni sustavi nakon 14 sati naglo preselili južnije do središnje Istre.
Najjači pljuskovi ponovno su zahvatili isto područje kao i jučer, no ovog puta nastao je novi sustav koji je pogodio i Pazin. Sustavi su bili statičniji u odnosu na jučerašnje, stoga je lokalno pala nova obilna kiša, a zabilježena je i krupna tuča.

Tuča je najjača bila na Pazinštini, ali i na području Općine Sveti Petar u Šumi gdje su zrna bila veličine lješnjaka, pa i veća. Prema prvim informacijama s terena, tuča je lokalno pričinila štete na poljoprivrednim kulturama.

Prema podacima s Istrametovih meteoroloških postaja, do 16 sati najviše kiše palo je u Ivolima kraj Pazina, 17 mm, no kiše je lokalno bilo i u obilnijim količinama! Tako je potok u Gologoričkom Dolu prema podacima Hrvatskih voda u iznimno kratkom vremenskom roku s 23 cm narastao na čak 392 cm!

Prognoza za sutra:

SRIJEDA – Djelomice sunčano vrijeme, sredinom dana i poslijepodne uz mogućnost pojave lokalnih grmljavinskih pljuskova, naročito u gorskom području. Puhat će slabo do umjereno, navečer na moru povremeno jako jugo. Jutarnje temperature zraka od 13 do 18 °C, dnevne vrijednosti između 24 i 28 °C.

svjetski dan sporta poreč

FOTOGALERIJA: Poreč obilježio SVJETSKI DAN SPORTA

Porečki jedriličar Simon Starić peti na europskom prvenstvu