in

ISTRAMET: U noći na subotu stiže prvi od dva vala vrlo obilne kiše

Foto Istramet

Prema pisanju Istrameta nestabilno vrijeme nastavlja se i za vikend, a pritom se očekuju dva izražena kišna vala. Prvi stiže noćas, a drugi u noći na nedjelju. Pritom lokalno može biti obilnijih oborina, a ne smijemo isključiti ni mogućnost grmljavine.

Svakako valja skrenuti pažnju i na vjetar, odnosno jugo povodom čega je za nastavak petka DHMZ putem Meteoalarma izdao narančasti stupanj upozorenja. Isti stupanj upozorenja vrijedi i za subotu, no zbog obilnih oborina kada može pasti više od 90 mm u kratkom vremenskom roku.

Prve obilne oborine na Jadranu zabilježene su već jučer kada je lokalno palo više od 120 mm, a nove količine tek pristižu.

Najviše kiše u Istri zabilježila je Istrametova meteorološka postaja u Marčani gdje je palo 45 mm u kratkom vremenskom roku. Obilnije kiše bilo je i u Puli (16-23 mm) gdje se na kolniku ponegdje zadržavala veća količina vode otežavajući promet.

U Dalmaciji je navečer bilo izraženije grmljavinske aktivnosti koja je podsjećala na prave ljetne nevere.

Prema pisanju Šibenik Meteo portala, sporo premještanje frontalnog sustava šibenskom području donijelo je ekstremno obilne oborine. Najviše kiše palo je na otoku Zlarinu gdje je izmjereno čak 120 mm kiše.

divlja svinja ilustracija

BIZARNA NESREĆA: DIVLJA SVINJA u Vižinadi usred bijela dana upala u dvorište i izgrizla muškarca! TRAGEDIJU spriječio njegov sin!

Božićni turnir u briškuli i trešeti u Zajednici Talijana Poreč 21. prosinca