in

ISTRAMET: Večeras stiže hladna fronta, zbog bure čiji udari mogu dostizati 150 km/h izdano CRVENO UPOZORENJE

Preko našeg područja večeras će se premjestiti hladna fronta uz lokalne grmljavinske pljuskove i buru koja donosi nagli pad temperature zraka za 10-ak stupnjeva Celzijevih, javlja Istramet.

Predviđanja prognostičkih modela upućuju na to kako je već u idućim satima u gorju i dijelu središnje Istre moguć razvoj jačih grmljavinskih sustava. Pritom na manjem dijelu područja može biti čak i tuče uz izraženu grmljavinsku aktivnost.

Ipak, glavnina pogoršanja stiže noćas s izraženom hladnom frontom koja vrlo vjerojatno konkretniju kišu neće donijeti cijelom području. Glavna meteorološka vijest bit će bura, naročito na Kvarneru.

Crveno upozorenje zbog bure

Povodom dolaska bure, DHMZ je putem Meteoalarma za Kvarner/Kvarnerić i Velebitski kanal izdao najžešći crveni stupanj upozorenja. Crveno upozorenje izdano je za srijedu kada udari bure u Podvelebitskom kanalu mogu dostizati 150 km/h.

Na Kvarneru i Kvarneriću predviđeni udari bure mogli bi dostizati 140 km/h, a na moru zapadne Istre 100 km/h, povodom čega je izdano narančasto upozorenje.

Za nastavak ponedjeljka na snazi je žuti stupanj upozorenja. Ono se u unutrašnjosti Istre odnosi na mogućnost grmljavinskog nevremena, a vjerojatnost grmljavine pritom je veća od 65 posto.

Zbog bure koja je jačati navečer na snazi su dodatna žuta upozorenja

Pokušaj ubojstva u Puli

alkotest policija mup

U TARU i PULI pijani strani vozači motocikala pali u ruke policiji