in

Kozlevac: Sumnja se na južnoafrički soj – Nova poruka za građane Istre!

Dino Kozlevac - Foto Istarska županija

Kako smo jutros objavili podatke istarskog Stožera, u posljednja 24 sata u Istarskoj županiji potvrđeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom dok je u pulskoj bolnici umrla 72-godišnja Covid pozitivna osoba. Među novim slučajevima zabilježeni su po jedan s područja Zagreba, Šibenika i Južnoafričke Republike. Jutros su čekali nalaze, kako smo neslužbeno doznali, zaražene osobe koja je doputovala s područja Južnoafričke Republike kako bi se utvrdilo je li riječ o pojavi južnoafričkog soja.

“Epidemiološka situacija nije nimalo dobra, ali nije alarmantna. Nemamo žarišta, ali nije dobro to što su se ljudi u zadnje vrijeme opet opustili, pa ostvaruju brojne i bliske kontakte. Nažalost, ignoriraju simptome prehlade i pojavljuju se na raznim mjestima među ljudima”, kazao je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.

Podsjetio je na nedavno popuštanje mjera u sportu, pri čemu su počela natjecanja i zajednička putovanja, pa se zbog toga među njima bilježi veliki broj osoba u samoizolaciji. Trenutno je, k tome, i 50-tinjak učenika iz cijele Istre u mjerama samoizolacije i nekolicina profesora.

Kozlevac je ponovno pozvao građane da budu odgovorni i da se drže epidemioloških mjera, te da se izoliraju od svojih ukućana ako su pozitivni, odnosno ako imaju simptome. Također, pozvao je organizatore manifestacija da ne priređuju događanja na kojima bi moglo doći do širenja virusa.

Plenković: Ne prekidamo cijepljenje AstraZenecom, od Pfizera će se još naručiti

Odgođen porečki Ironman 5150 triatlon