in

Poreč: Na Vialama obnavlja se prometna signalizacija – odlaze betonske gljive!

Ovih se dana u porečkoj Ulici Rade Končara, u dijelu Viala i Turističkoj ulici odvijaju radovi na uređenju vodoravne i okomite prometne signalizacije, te povećanju sigurnosti pješaka i svih sudionika u prometu.

U sklopu radova novom i vidljivijom signalizacijom označit će se pješački prijelazi i vodoravna signalizacija. Također, povećat će se površina pješačkih prijelaza ispred kojih će se označiti površina visokog trenja izrađena od termoplastičnog materijala boljeg prijanjanja čime se smanjuje zaustavni put kočenja, povećava vizibilitet (žarko crvena boja) i vibracija, a po uzoru na pješačke prijelaze u blizini škola.

Uz navedene pješačke prijelaze označit će se prometni otoci i parkirališta za motore i motocikle, a također, u sklopu radova, postavit će se fiksni stupići od inoksa radi sprječavanja prolaska vozila na pješačku stazu, koji će zamijeniti dosadašnje betonske barijere (tzv. gljive).

Svi su navedeni radovi u funkciji povećanja sigurnosti u prometu, zbog velikog broja pješaka u ovoj zoni, pogotovo djece zbog blizine vrtića, a također i zbog potrebe zamjene dotrajalih elemenata u prometu.

U Vialama su preklani uređene rampe za invalide kako bi se osobama smanjene pokretljivosti osigurali bolji uvjeti prilikom korištenja javnih pješačkih površina, te je ovo nastavak opremanja ovog popularnog šetališta, priopćeno je iz Grada Poreča. 

Zima se ne predaje, stiže osjetno zahladnjenje

Plenković: Ne prekidamo cijepljenje AstraZenecom, od Pfizera će se još naručiti