in

KUDA OVO VODI? Istramet: Najtopliji završetak veljače u povijesti mjerenja

Istramet je danas objavio da zima u mnogim dijelovima Hrvatske, osim jutarnjeg mraza, nije pokazala ništa zimsko, a kao kruna loše zime kraj veljače, te ujedno i završetak klimatološke zime, obilježila je rekordna toplina.

U nekim dijelovima Hrvatske izmjereno su rekordne visoke vrijednosti temperaturu za veljaču, kao što je primjerice u Zagrebu (Grič) gdje je zabilježena najviša temperatura zraka u veljači od početka mjerenja 1861. godine. Rekord je oboren i u Sisku, Varaždinu, Bjelovaru i Križevcima.

Iako je prije mjesec dana izgledalo kako će zima biti temperaturno prosječna u većem dijelu Hrvatske, zahvaljujući iznimnoj toplini u veljači vjerojatno ćemo u mnogim krajevima govoriti o suhoj i toploj zimi.

Što se tiče istarskog područja, usprkos neuobičajenoj toplini sredinom tjedna kada smo bilježili do 22 °C, rekordno visoke vrijednosti nismo zabilježili. Ponajprije to možemo zahvaliti blagotvornom utjecaju još uvijek hladnog mora čija se temperatura kreće oko 11 °C, piše Istramet.

Danas je Svjetski dan muzikoterapije – u Poreču se obilježava radionicom u Domu za starije i nemoćne i predavanjima za učitelje

MAŠKARE PO SELIMA POREŠTINE SUTRA I U NEDJELJU, 2. I 3. OŽUJKA