in

Film “Novo kino Buje” u Bujama u subotu. Dolazi i redatelj

Foto Fb Nuovo Cinema Buie

Nakon Los Angelesa, Gorice i Opatije, dokumentarni film o povijesti istarskih Buja i bujskog kina dolazi tamo gdje istinski pripada – u Buje

S ponosom Pučko otvoreno učilište najavljuje projekciju filma koja će se održati 3. rujna 2022. na Trgu Sv. Servula u Bujama s početkom u 20:30 sati. Projekciji će prisustvovati i redatelj filma Alessio Bozzer te produkcijski tim iz zagrebačke produkcijske kuće Antitalent. Ulaz na projekciju je slobodan.

U slučaju loše vremenske prognoze, projekcija će biti premještena ili odgođena, a o svemu ćete biti obaviješteni na Facebook stranici Nuovo Cinema Buie.

O filmu:

Priča o malenoj zajednici u jednom istarskom gradiću, čiji članovi vrijeme provode u kinu, gdje svi govore istim jezikom – jezikom emocija i međusobnog razumijevanja. Nakon Drugog svjetskog rata, talijanska zajednica skrasila se u Bujama, gdje je Leonardo Acuavita izgradio kino koje je postalo središtem lokalnog društvenog života.

Režija Alessio Bozzer

Scenarij Alessio Bozzer

Kamera Sara Švagelj

Montaža Ana Štulina, Alessio Bozzer

Oblikovanje zvuka Martin Semenčić

Producenti Katarina Prpić, Alessio Bozzer

Produkcija Antitalent (HR)

Koprodukcija Videoest (IT), Hrvatska radiotelevizija (HR)

Hrvatska distribucija Antitalent

Potpora Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Audiovizualni fond pokrajine Furlanija-Julijska krajina, Filmska komisija pokrajine Furlanija Julijska krajina

Sastanak u Rapcu - Foto HTZ

Sastanak HTZ-a i TZ-ova Istre u Rapcu: Teme promotivne akcije za posezonu, nedostatak radnika, gosti “na crno”…

Foto TZ Rovinj kamp valsaline

Mjerenje kakvoće: Na 2 od 217 plaža u Istri more nije izvrsno za kupanje