in

I istarski umjetnici na virtualnoj izložbi MICRO MACRO u Italiji

Radovi Branke Popov Ostojić iz Medulina i Amine Konate Visintin iz Poreča

Na virtualnoj izložbi Micro Macro 2022. Predstavlja se 35 umjetnika, mahom iz  Italije, a među njima su Branka Popov Ostojić iz Medulina (članica HDLU-a Istre), Amina Konate Visintin iz Poreča (članica HDLU-a Rijeka), Mario Rosanda iz Vinkurana i Adrijana Šuran iz Poreča (HDLU-a Istre).

Rad Amine Konate Visintin
Rad Amine Konate Visintin

Umjetnička skupina Micro Macro djeluje na Euganskim  brdima od 1999. godine. Njezin osnivač i predsjednik  je Alessandro Brusamolin, a osnovana je 2010. godine s ciljem promicanja umjetničkih aktivnosti. Do danas je ostvarila mnogobrojne izložbe na području Italije s eminetnim imenima talijanske likovne scene.

Izložba “MICRO MACRO VIRTUAL” trajat će do kraja svibnja a radovi su vidljivi na stranici skupine Micro Macro na linku https://www.facebook.com/photo/?fbid=10159778551594659&set=oa.712126156605888

Prijavu na izložbu mogli su podnijeti svi umjetnici sa svojim slikarskim, kiparskim ili keramičkim radovima, bez  ograničenja tehnike i stila. Radovi su potom selektirani.

Rad Branka Popov Ostojić
Rad Branka Popov Ostojić

Na  ovogodišnjoj, trećoj po redu virtualnoj izložbi predstavlja se 35 umjetnika, mahom talijanskih.

Među njima su svoja djela predstavili i istarski umjetnici: Branka Popov Ostojić iz  Medulina, Amina Konate Visintin iz Poreča, Mario Rosanda iz Vinkurana i Adrijana Šuran iz Poreča, a uz njih su Marijo Mlinarević i Kateryna Seebach koji trenutno žive u Njemačkoj ,te Parižanka Nicole Babou.   

Rad Adrijane Šuran iz Poreča
Rad Adrijane Šuran iz Poreča

Izložba je započela  7. svibnja.

-I upamtite naš moto: “L’Arte non si mette da parte !” –“Umjetnost se ne ostavlja sa strane!” Osim umjetnika iz Istre, sudjeluju i naši prijatelji umjetnici iz Njemačke Mario Mlinarević, Katja Seebach, te iz Španolske i Francuske, prenijela nam je Amina Koante Visintin.

Mario Rosanda iz Vinkurana
Mario Rosanda iz Vinkurana
Rad Marija Mlinarevića
Rad Marija Mlinarevića

Foto Grad Poreč - Ilustracija

Poreč: Počinje uređenje prvog adrenalinskog bike parka na Jadranu

Koncert i ples za Dan Umjetničke škole Poreč