in

KLAUDIO ŽIGANTE ovogodišnji dobitnik porečke Nagrade Sv. Mauro

Učitelj i dirigent Klaudio Žigante ovogodišnji je dobitnik Nagrade sv. Mauro, koja se dodjeljuje u povodu blagdana gradskog zaštitnika. Svečanost dodjele nagrade održat će se u srijedu, 20. studenog, u 19 sati u Istarskoj sabornici, priopćeno je iz Grada Poreča.

Prema Odluci o priznanjima Grada Poreča te kriterijima i uvjetima za dodjelu Nagrade sv. Maura dodjeljuje se godišnje jedna  nagrada osobama za značajan i trajan doprinos u kulturi i drugim područjima djelovanja naše ustanove.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade, koje je imenovalo Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u sastavu: Silvia Milohanić – predsjednica te članovi:  Umberto Cunjac, Vesna Janko Finderle, Tomislav Milohanić, Nadia Štifanić Dobrilović, Vesna Baranašić i Darko Kadum, odlučilo je da je ovogodišnji dobitnik  Nagrade sv. Maura Klaudio Žigante.

Kao uvod u dodjelu nagrade kustos Zavičajnog muzeja Poreštine Marino Martinčević održat će predavanje na temu „Poreč u hodočasničkim putopisima iz XV. stoljeća“, dok će svojim nastupima dodjelu uveličati i učenice Umjetničke škole Poreč Mia Janko i Chiara Vukadinović pod mentorstvom profesorice Samante Stell.

Izvor: Grad Poreč

CROFISH U POREČU – Sajam ribarstva uz čak 280 svjetskih brendova, predavanja, cooking show i brodove hrvatske ratne mornarice

Danas je Europski dan zaštite djece od seksualnog zlostavljanja i seksualnog iskorištavanjate – Prijavite policiji svako saznanje o nasilju nad djecom!