in

LJETO U ISTRI: Češka Jitrenka i zbor Umjetničke škole Poreč koncertom okrunili suradnju

Foto Umjetnička škola Poreč

Zbor umjetničke škole Poreč i zbor Jitrenka iz Češke, točnije iz mjesta Češke Budojevice,  oduševili su publiku na Trgu slobode u Poreču.

Glavni trg u Poreču bio je domaćin jednog posebnog glazbenog događaja koji je spojio dvije zemlje, dva grada i oduševio prisutnu publiku. Zbor umjetničke škole Poreč i zbor Jitrenka iz Češke zajednički su održali koncert koji je dokazao da glazba prelazi granice i stvara prekrasna prijateljstva.

Dječji zbor Jitrenka izrazio je želju za povezivanjem s hrvatskim zborom i zajedničkim izvođenjem glazbenih djela te cjelotjednim druženjem i radionicama u Poreču. Zahvaljujući ljubavi i strasti prema djeci i pjevanju dirigentice zbora Umjetničke škole Poreč, Marijana Gulić i Antonella Šimonović iako na ljetnim praznicima okupile su porečke pjevače i udružili snage s dragim prijateljima iz Češke.

Zahvaljujući podršci Turističke zajednice Poreč-Parenzo i Grada Poreča te divnim roditeljima naših učenika koji su i ovoga puta puno pomogli i zajedno s nama počastili drage goste, ova posebna suradnja uspješno je ostvarena. Posebno se zahvaljujemo obitelji Simpsich i Uzelac.

Zbor Umjetničke škole Poreč koji je već stekao značajan ugled na glazbenoj sceni, sjedinio je snage sa zborom Jitrenka i stvorio glazbenu sinergiju koja je osvojila srca svih prisutnih.

Uoči svog zajedničkog nastupa u Poreču, Zbor umjetničke škole Poreč i zbor Jitrenka iz Češke održali su uzbudljive i produktivne zajedničke probe koje su uključivale i inspirativan workshop. Ove radionice pružile su izvanrednu priliku za razmjenu glazbenih ideja, metoda, te za razvijanje prijateljstava i umjetničkih talenata.

Zbor Umjetničke škole Poreč izveo je pjesmu Ružo moja crvena u pratnji gitarističkog orkestra Umjetničke škole Poreč, dok je ostale pjesme pratila učiteljica Daniela Zgrablić na klaviru. Zbor Jitrenka pod vodstvom dirigentice Elvire Gadžijeve izveo je tradicionalne češke pjesme uz klavirsku pratnju obogaćene i zvucima violine. Kombinacija tradicionalnih pjesama iz Hrvatske i Češke, zajedno s izvedbom međunarodno poznatih skladbi, pružila je publici izuzetan glazbeni doživljaj.

Za kraj su zajedno izveli Ča je more pjesmu koju su naši dragi gosti naučili za vrijeme boravka u Poreču i rekli su da će uvijek rado zapjevati ovu pjesmu kao uspomenu na sve ove prekrasne dane provedene u Poreču i družeći se zajedno kroz pjesmu i učenje.

Zborovi su osigurali da večer bude nezaboravna za sve prisutne, ostavljajući trag koji će dugo ostati u sjećanju.

Foto TZ Poreč - IDS - Katarina Nemet

ISTRA U SABORU – Nemet: Iako je Vlada onemogućila privatizaciju plaža, novi zakon i dalje štetan

Foto MRK 28. april Kaštelir

KAŠTELIRSKI rukometaši izvrsni na turniru 7 država u Italiji. Dvojica osvojili posebnu titulu