in ,

Noć kazališta u Poreču 17. studenog predstavom „Odraz“

Povodom 10. Noći kazališta u Poreču će se izvestiplesna predstava „Odraz“ autorice Marije Šćekić. „Odraz“ u porečko kazalište dolazi kao jedan od naslova uvrštenih u ovogodišnju selekciju Plesne mreže Hrvatske, a 17. studenog predstavu će izvesti plesačica suvremenog plesa Lucija Mikas i plesač breakdancea Elvis Hodžić. Ulaznice su u prodaji po prigodnoj cijeni.

Autorica Marija Šćekić, preciznom i kompleksnom formom otvorenog koreografiranja, kroz Odraz prodire u najdublje i najskrivenije psihofizičke prostore svojih plesača izvlačeći iz njih refleksne, nenaučene, animalne, sirove, suptilne podrhtaje tijela koje usmjerava ka harmonizaciji njihovih posve suprotnih dinamika i plesnih estetika.

Predstava prikazuje sva emocionalna i psihološka proživljavanja dvaju umjetnika koji već godinama komuniciraju, ali se uopće ne razumiju. Proces rada na predstavi tu je prazninu ispunio snagom njihove volje, ljubavi, upornosti i predanosti plesu koja razbija sve okvire naučenih i slobodnih plesnih stilova.

Gostovanje je organizirano kroz suradnju Pučkog otvorenog učilišta Poreč i Plesne mreže Hrvatske, projektom koji omogućava izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje.

Do kraja godine zimska kazališna sezona u Poreču donosi i druge atraktivne naslove. Najmlađi će uživati u predstavama „Drvo ima srce“ Teatra Oz 25. studenog, dok će 16. prosinca popularni pjevač Luka Nižetić izvesti jednu od najpoznatijih priča hrvatske dječje književnosti „Kako je Potjeh tražio istinu“ Ivane Brlić Mažuranić, u produkciji Kazališta Hotel Bulić. Nešto starijima svidjet će se predstava „Sve o ženama“ Teatra Gavran 5. prosinca, a 19. je na programu tradicionalni koncert američkog gospela, na kojem će ove godine nastupiti James L. Patterson sa sastavom.

Ulaznice za predstavu „Odraz“ po cijeni od 30 kuna moguće je rezervirati putem rezervacijskog sustava Učilišta (rezervacije-poup.hr). Gostovanje sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

Poreč: Prvi Mjesec poduzetništva izazvao veliki interes

Poreština: U ponedjeljak počinje s radom mobilno reciklažno dvorište