in

NOVIGRAD: Dragana Sapanjoš vodila radionicu za članove Ateliera Agata

Kroz tri termina – 9, 16. i 20. veljače održana je u organizaciji novigradske likovne udruge Galerija-atelier Agata likovna radionica s novigradskom umjetnicom Draganom Sapanjoš. Ova je likovna radionica jedan od programa u okviru „Dana Agate“, kojima novigradski likovnjaci svake godine tijekom veljače obilježavaju dane svoje udruge, a sve vezano uz 5. veljače, spomendan svete Agate.

Članice i članovi Agate su u dvije grupe, u dva navrata, postavljali svoju kompoziciju mrtve prirode s predmetima koji ih osobno obilježavaju. Učili su kako složiti kompoziciju, osvjetljenje, iz koje perspektive gledati i na kraju birali tehniku rada i način prezentacije. Tako su nastali radovi u različitim tehnikama: akrilu, pastelu, akvarelu i oblikovanju u papiru. Zajedno su postavili izložbu svojih radova uz motive kompozicije mrtve prirode koju su radili. Iz Agate kažu kako su svi polaznici radionice mnogo naučili te će novostečeno znanje zasigurno primijeniti u svom budućem radu. Vele i kako su zahvalni Dragani što je prihvatila njihov poziv te svoje veliko iskustvo i znanje podijelila s njima. „Počašćeni smo što nam je prezentirala dio svog bogatog, međunarodno priznatog i nagrađivanog umjetničkog rada“, poručuju iz Agate.

Polaznici radionice bili su: Karlo Bonačić, Zvijezdana Davanzo, Mariza Dobrivojević, Elsa Demark Mazalović, Ester Diklić, Slavica Ezgeta, Maria Klari, Dunja Mazić, Nevenka Kocijančić, Zlata Katana Martić i Slavica Oplanić.

Radovi nastali tijekom radionice mogu se pogledati u prostoru Galerije-ateliera Agata do 8. ožujka 2021. uz najavu na telefone 098/287-433 ili 099/691-7671 odnosno virtualno putem videa objavljenog na Youtube-u (poveznica dostupna OVDJE.), javljaju iz Grada Novigrada.

korona covid

Istarski stožer – U ponedjeljak tek jedan zaraženi, ispitano jako malo briseva

VRSAR: Znanstveno-edukacijski centar u Kontiji bit će energetski samoodrživ