in

POREČ: Poziv umjetnicima da se prijave na STREET ART FESTIVAL

Arhiv - Pučko otvoreno učilište Poreč

Pučko otvoreno učilište Poreč ponovno nudi priliku svim umjetničkim dušama izraziti svoje glazbeno, scensko, plesno, likovno i drugo stvaralaštvo na 22. Street art festivalu, koji će se održati od 18. do 24. kolovoza 2022.

Cijeli je grad pozornica, a svi su prolaznici bitan dio šarolikog i sveprožimajućeg festivala ulične umjetnosti. Izvođači u najtoplijem i najživahnijem ljetnom mjesecu zabavljaju, nasmijavaju i začuđuju prolaznike, ali ih potiču na širenje vlastitih spoznajnih i umjetničkih okvira.

Umjetnici po zanimanju, pozivu ili hobiju imaju mogućnost obogatiti grad uvijek novim i zabavnim, ali ponajprije idejno i izvedbeno kvalitetnim sadržajem. Neovisno o prethodnom iskustvu i učenosti, svoj kreativan i inovativan program mogu prikazati i podijeliti svi željni izražavanja svog svijeta ideja.

Umjetnici se na natječaj mogu prijavljivati tijekom cijele godine, no preporučuje se prijava upravo u ovome razdoblju neposredno prije odabira, do 1. kolovoza 2022. i na adresu elektronske pošte streetart@gmail.com s napomenom u predmetu poruke: 22. Street art Poreč. Radi lakšeg postupka prijave, mole se zainteresirani da koriste priložen prijavni obrazac koji se nalazi ispod teksta. Učilište zadržava pravo poziva te odabir vrši prema realnim mogućnostima. Izvođači će o rezultatima odabira biti obaviješteni najkasnije do 8. kolovoza 2022.

Festival još od 2001. uspješno oživljava, pokreće i boji porečku jezgru, a umjetnici željni sudjelovanja svoj program mogu prezentirati sukladno predloženim lokacijama, poput gradske tržnice, glavnog Trga slobode, gradske rive, šetališta Lungomare, Trga Matije Gupca i dvorište Zavičajnog muzeja Poreštine – Lapidarium.

Prema želji, potrebi i ideji posebno će se uzimati u obzir prijedlozi ostalih manje poznatih i izloženih gradskih prostora, no utoliko zanimljivijih i šarolikijih igralačkih scena, poput autobusnog kolodvora ili šetališta Viale.

Festival se posebno nadaje organizirati reviju plesnih točaka (solo, duet, tercet, plesne skupine) u individualnom trajanju točke do 10 minuta.

Klapa Kaše

POREČ: U srijedu Miro Ungar i Oridano Gypsy Jazz Band, u četvrtak klapa Kaše i Summer at the tower

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar

VRSAR: Ribarska fešta uz SoulFingerse, morske delicije i dječju animaciju