in

VRSAR: Ribarska fešta uz SoulFingerse, morske delicije i dječju animaciju

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar

Treća ovogodišnja Ribarska fešta održava se na rivi u Vrsaru u petak, 29. srpnja u 19 sati kada počinje zabavni program uz ponudu ribljih specijaliteta i dječji kutak s radionicama za najmlađe na temu mora i ekologije. 

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar
Ribarska fešta – Foto TZ Vrsar

Osim tematizirane ponude jela, neizostavni dio Ribarske fešte je dječji kutak s radionicama na temu mora i ekologije za najmlađe posjetitelje. Radionice u dječjem kutku održat će se od 19.00 do 22.00. Najmlađi gosti pozvani su da se uključe na radionice i animaciju na rivi. 

Program druge Ribarske fešte započinje nastupom limene glazbe iz Sv. Lovreča, otvaranjem gastronomskih punktova i radionicama u dječjem kutku već oko 19 sati. Na pozornici će se izmjenjivati Funbox band i SoulFingersi koji će se pobrinuti za ugodnu atmosferu i dobru zabavu. 

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar
Ribarska fešta – Foto TZ Vrsar

Za vrijeme manifestacije svoje će proizvode nuditi istarski OPG-ovi, te će se na vrsarskoj rivi naći maslinovo ulje, likeri, rakije, voće i povrće, prirodna kozmetika, proizvodi od drva, lavande i mnogi drugi. 

Ponuda jela

Gourmet ponuda je od ove godine tematizirana na način da svaki štand nudi različita jela pripremljena na bazi jedne namirnice. Ponudu čine šest gourmet punktova tematski podijeljenih na: bijelu ribu, plavu ribu, školjke, fritto misto te lignje i ostale glavonošce. Među novostima koje će posjetitelji ribarske fešte moći kušati su polpete od plave ribe, punjene srdele, pečeni krakovi od hobotnica, pljukanci s kaneštelama i šparugama, kapešante, pedoći, riblja pašteta, riblja salata, salata od folpi i mnoge druge. 

Ribarska fešta - Foto TZ Vrsar
Ribarska fešta – Foto TZ Vrsar

Svi meniji prve Ribarske fešte su dostupni na web stranici https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/

Neizostavno ribarsko jelo svake Ribarske fešte u Vrsaru je brodet, kojeg će na trećoj ovogodišnjoj fešti pripremati Mirjana Žikovic na štandu s plavom ribom. 

Web https://infovrsar.com/dogadanja/kalendar-dogadanja/ribarska-festa/ 

Facebook https://www.facebook.com/VrsarIstria 

INSTA https://instagram.com/vrsarinspires/  

Arhiv - Pučko otvoreno učilište Poreč

POREČ: Poziv umjetnicima da se prijave na STREET ART FESTIVAL

Arhiv - Foto TZ Tar-Vabriga

VABRIGA: Fešta od sardoni uz tradicionalne specijalitete i živu glazbu