in

Miletić u Ližnjanu – O sanaciji ekološke katastrofe, obnovi ceste do aerodroma, gradnji novih vezova u uvali Kuje…

Foto Istarska županija

Istarski župan Boris Miletić posjetio je ovog tjedna Općinu Ližnjan gdje je održao radni sastanak s načelnikom Općine Markom Ravnićem i suradnicima, a kojem su prisustvovali i zamjenik župana Tulio Demetlika i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.

Župan Miletić uvodno je pozdravio prisutne, istaknuvši kako su vidljivi napredak i dobri pomaci u razvoju općine.

Načelnik Ravnić zahvalio je županu na dolasku te je predstavio najnovije rezultate čišćenja obale nakon onečišćenja mazutom. Podsjetimo, u Proračunu Istarske županije za ovu godinu osigurano je 132.722,00 eura za potrebe saniranja ekološke katastrofe u Ližnjanu.

U konstruktivnom razgovoru o više aktualnih tema, načelnik je predložio obnovu županijske ceste od Zračne luke Pula do Valture, dok je na temu zdravstva i školstva predložio sufinanciranje izgradnje ambulante u Šišanu i nabavu školske opreme za područnu školu, također, u Šišanu. Župan Miletić je najavio održavanje radnih sastanaka s resornim pročelnicima kako bi se konkretno vidjela mogućnost i način realizacije navedenih prijedloga.

Nadalje, govora je bilo i o izgradnji komunalnih vezova u lučici Kuje i Izmjenama i dopunama Prostornog plana Istarske županije u dijelu koji se odnosi na propisanu gustoću stanovnika po hektaru za istarske gradove i općine. Za ovo potonje župan Miletić je istaknuo da struka treba detaljno proučiti gdje nam je u Istri potrebna daljnja izgradnja, a gdje je ona već sada dosegla svoj maksimum, a sve kako bi se osigurao ravnomjerni razvoj infrastrukture i sačuvala kvaliteta života za rezidente, odnosno stalne stanovnike županije, priopćeno je iz Kabineta župana Istarske županije.

Ivana Dojkić - Screenshot Instagram

Porečanka Ivana Dojkić ide u SAD: Potpisala za WNBA klub Seattle Storm

Izvor DHMZ

Crveno upozorenje zbog jake bure u Istri, Kvarneru i sjevernoj Dalmaciji