in

NOVE PLOČE NA ULAZIMA – Poreč prijateljuje s gradovima u Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Češkoj i Njemačkoj

Poreč je od 1978., kada je sklopio prijateljstvo s talijanskim gradom Massa Lombarda, sklopio razne oblike prijateljstva s čak 11 gradova, objavio je gradonačelnik Loris Peršurić.
Sa Zabokom i Crikvenicom priča je još posebnija, jer su svi gradovi međusobno prijatelji pa skupa organiziraju kulturna događanja poput knjige literarnih radova mladih PoZIca ili Dana Ksavera Šandora Gjalskog, piše gradonačelnik na svom Facebook profilu i dodaje da naš grad sa Siofokom u Mađarskoj povezuje plivački maraton Porečki delfin, s Vinkovcima odlična suradnja Zdravih gradova…

-Sa svim gradovima imamo jako lijepu suradnju, a zadnja dva prijateljstva sklopljena su 2013. s Poingom, gradom u neposrednoj blizini Münchena u kojoj je vrlo aktivna hrvatska zajednica, te 2012. s Pragom 6, najvećim okrugom glavnog grada Češke.
U čast gradova prijatelja, na ulaze u Poreč postavili smo ploče s njihovim imenima, po redoslijedu sklapanja sporazuma. Sigurno će i gostima iz tih krajeva biti zanimljivo vidjeti da je upravo njihov grad prijatelj s Porečom, napisao je gradonačelnik.

Prvo juniorsko finale u povijesti svjetskih rukometnih prvenstava – svoj obol uspjehu dali porečki trener DINKO ĐANKOVIĆ i labinska zvijezda FRAN MILETA

Komunalne muke u ČERVAR-PORTU: Domaće životinje slobodno šeću naseljem, a pauk diže vozila bez milosti