in

Novigrad: Zbog obnove glavne ulice za ulaz u grad mijenja se prometni režim

U ponedjeljak, 5. studenog, započinje uređenje Ulice Murvi, glavne prometnice na ulazu u centar, odnosno starogradsku jezgru Novigrada. Alternativni pravac za ulaz i izlaz iz grada bit će Ulicom Svetog Antona, koja će u tu svrhu privremeno biti dvosmjerna. Radovi bi trebali biti okončani do Božića, budu li se odvijali prema planu.

Foto: www.novigrad.hr

Riječ je o nastavku uređenja Ulice Murvi, koja je lani već djelomično obnovljena, od gradske tržnice do spoja s Epulonovom ulicom. Da podsjetimo, u 2017. godini u cijelosti je na toj dionici dugoj oko 150 metara rekonstruirana kolnička površina prometnice s uzdužnim parkirnim mjestima, te proširenjem nogostupa, uz izvođenje novog sustava oborinske odvodnje i vodovodne mreže. Slijedi sada nastavak rekonstrukcije ulice s pripadajućom infrastrukturom, od spoja s Epulonovom do spoja s Ulicom Lako. 

Važno je najaviti da će u vrijeme radova na snazi biti poseban režim prometa, te se u najvećoj mjeri tom dionicom neće moći prometovati. Alternativni pravac za ulaz i izlaz iz centra grada bit će Ulicom Svetog Antona. Od Croduxove benzinske pumpe do malog kružnog toka s velikim sidrom na ulazu u starogradsku jezgru, tom će se ulicom voziti dvosmjerno.

Isto tako, kako bi se stanarima u području ulice Glagoljaša i Istarskog razvoda omogućio pristup njihovim domovima, Ulica Istarskog razvoda privremeno će promijeniti smjer, odnosno bit će izlazni pravac za stanovnike tog područja.

Dovršetkom radova značajno će se unaprijediti komunalna prometna infrastruktura i adekvatno urediti glavni prometni ulaz u starogradsku jezgru. Mapa s novim, privremenim prometnim režimom dostupna je na www.novigrad.hr.

Mapu s privremenim režimom prometa možete pogledati OVDJE.

Radmani, Žbandaj, Mičetići i Stancija Lisac sutra bez vode

KAŠTELIR - centar smeće škovace krcati kontejneri

Poreč: U mjesnim odborima edukativne radionice o važnosti odvajanja i recikliranja otpada