in

Fuchs: Ukidaju se maske u učionicama

Foto Pavel Danilyuk za Pexels - Ilustracija

MINISTAR obrazovanja Radovan Fuchs objavio je nakon sjednice vlade da učenici više za vrijeme nastave ne moraju nositi maske.

“Nova odluka bit će na snazi od ponedjeljka, a maske će se i dalje nositi na hodnicima škola. Za vrijeme sata ne trebaju nositi maske. To vrijedi i za nastavnike. Naravno tko želi može nositi maske, to je preporuka za imunokompromitirane”, rekao je Fuchs i dodao da će se ublažiti mjere vezane uz izlete i nastavu u prirodi, piše u četvrtak Index.hr.

Maske ostaju u javnom prijevozu i u hodnicima u školi, ali učenici ih za vrijeme satova više ne moraju nositi, rekao je Fuchs i naglasio da će izvođenje nastave sada biti bitno jednostavnije i ugodnije za samu djecu.

Maske neće morati nositi ni nastavnici

Maske neće morati nositi ni nastavnici, koji su u dobroj mjeri cijepljeni i koji se testiraju kao i djeca, dodao je. Ova je odluka posljedica provođenja mjere samotestiranja učenika, istaknuo je ministar. U prvom tjednu samotestiranja, napomenuo je, otkriveno je gotovo 2.000 asimptomatskih pozitivnih slučajeva, a sada ih je svega dvadesetak.

Cijeli članak pročitajte na https://www.index.hr/vijesti/clanak/fuchs-ukidaju-se-maske-za-vrijeme-nastave/2342180.aspx

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović izjavio je u četvrtak na sjednici Vlade da se zbog pada broja novozaraženih covidom-19 razmatra ukidanje ili ublažavanje pojedinih mjera, a ostane li situacija povoljna prvo će se ublažiti mjere koje se odnose na ograničavanje okupljanja, navodi Jutarnji list.

“Ako se ovakav razvoj epidemiološke situacije nastavi do kraja tjedna, realno je da se u određenoj mjeri ublaže uvedene mjere, prije svega one koje se odnose na ograničavanje okupljanja”, najavio je Božinović.

proeč viale

Poreč: Sanacija i dogradnja sustava oborinske odvodnje u Vialama se nastavlja

U Kaštelir se vraća Okarina Fest – Sufinancira ga Hrvatsko društvo skladatelja