in

Mali porečki harmonikaši ostvarili velik uspjeh na Daruvar Accordion Awardu

Foto Umjetnička škola Poreč

U Glazbenoj školi Brune Bjelinskog, Dvorcu grofa Antuna Jankoviće te u Crkvi Presvetog Trojstva u Daruvaru održalo se međunarodno natjecanje za harmoniku Daruvar Accordion Award. Na natjecanje se prijavilo 70 natjecatelja koje je pripremilo 43 mentora iz 30 ustanova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Mađarske.

Osim samog natjecanja, program Daruvar Accordion Awarda sadržao je i koncerte (Koncert Hrvatskog komornog orkestra i solista, Koncert Jovana Pavlovića, Koncerte pobjednika natjecanja po kategorijama i podjela diploma) i županijska stručna vijeća za učitelje harmonike na kojima su svoja predavanja prezentirali Davor Bobić, Danijela Gazdić i Jovan Pavlović.

Umjetničku školu Poreč predstavljalo je četiri učenika koji su postigli sljedeće rezultate:

  • Matteo Ukota, pod mentorstvom učiteljice savjetnice Vilijane Šugar, učenik 1. razreda harmonike, natjecao se u Petar Pan kategoriji i osvojio I. nagradu.
  • David Pršurić, pod mentorstvom učitelja savjetnika Paola Peruška, učenik 4. razreda harmonike,natjecao se u A kategoriji i osvojio I. nagradu i 1. mjesto uz novčanu nagradu.
  • Ellen Leporiz, pod mentorstvom učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić,učenica 5. razreda harmonike,natjecala se u B kategoriji i osvojila II. nagradu.
  • Leo Jurković, pod mentorstvom učiteljice savjetnice Vilijane Šugar, učenik 6. razreda harmonike, natjecao se u C kategoriji i osvojio III. nagradu.  

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici, pedagozi i skladatelji: Davor Bobić (Hrvatska), Dalibor Boljun (Hrvatska), Danijela Gazdić (BIH), Mia Grozdanić (Hrvatska), Jovica Ivanović (BIH/Austrija), Jovan Pavlović (Srbija/Norveška) i Borut Zagoranski (Hrvatska/Slovenija).

Sonja Rajko (prva s desna)

Sonja Rajko iz umaškog Shotokana odlična u Postojni

znanstveno edukacijski centar klim kontija vrsar

VRSAR-LIM: Provedite Dan bioraznolikosti u Kontiji uz radionice i iznenađenja za djecu