in

Općina Vižinada opet sufinancira radne bilježnice i školski pribor

Foto Dmitriy da Pixabay - Ilustracija

Važna vijest za sve roditelje i njihove školarce s prebivalištem na području Vižinade je da će Općina Vižinada i za školsku godinu 2023/2024. sufinancirati nabavku radnih bilježnica i školskog pribora, a riječ je o ukupno 98 učenika koji su u narednoj školskoj godini upisani u Osnovnu školu Jože Šurana Višnjan – Područna škola Vižinada.

U općinskom proračunu za tu je svrhu izdvojeno ukupno 4.700 eura te će kroz ovu mjeru svaki osmoškolac koji pohađa niži razred ostvariti pravo na novčani bon od 40 eura, dok će učenici iz viših razreda osnovne škole dobiti novčane bonove u iznosu od 55 eura. Ujedno, kao i prethodnih godina u sufinanciranju sudjeluje i Zajednica Talijana Vižinada, pa će učenicima koji pohađaju talijanski jezik dati po novčani bon u vrijednosti od 15 eura.

Stoga iz općine mole roditelje da dođu preuzeti bonove uz predočenje osobne iskaznice učenika ili potvrde o prebivalištu u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vižinada radnim danom najkasnije do 24. srpnja 2023. godine, u uredovno radno vrijeme općinske uprave. Svi bonovi moći će se iskoristiti u prodavaonicama Narodne novine d.d. te Istraalf d.o.o. – knjižara Matea i Libar d.o.o. u Poreču do 15. rujna 2023. godine.

-Ova mjera kroz koju sufinanciramo radne bilježnice i školski pribor nešto je od čega ne odstupamo, jer kao “Općina prijatelj djece” želimo uvijek iznaći način da pomognemo školarcima i njihovim roditeljima u svakodnevnom životu i obavezama koje ih čekaju. Svi trenutačno funkcioniramo u financijski vrlo izazovnim vremenima kad traje borba s inflacijom i posljedicama globalne gospodarske krize, pa vjerujemo da će novac koji smo za naše osmoškolce izdvojili u ovogodišnjem proračunu biti od pomoći da svi lakše prođu kroz pripreme za nadolazeću školsku godinu, istaknuo je Marko Ferenac, načelnik Općine Vižinada.

NE OBJAVLJUJ FOTO

Svađe istarskih takstista: Pozivao na tučnjavu i prijetio smrću trojici muškaraca

Foto Grad Poreč - TZ Poreč - Nenad Velenik/Turisti u starom gradu

GDJE SU TURISTI? VELENIK: Problem nisu samo veće cijene. U Poreču se najprije popuni najskuplji smještaj