in

POREČ: Još jedna medalja za Petra Brajkovića – Osvojio titulu državnog prvaka iz matematike sa stopostotnom učinkovitošću

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

Srednja škola Mate Balote Poreč ponosi se državnim prvakom iz matematike – Petrom Brajkovićem.

Od 22. do 24. travnja u Vodicama je održano 65. državno natjecanje iz matematike. Učenici porečke Balote ostvarili su i više nego zapažene uspjehe. Učenik Petar Brajković, pod mentorstvom profesorice Đurđice Bonace, ostvario je nevjerojatno 1. mjesto u državi, osvojivši prvu nagradu za test koji je riješio sa 100% učinkovitosti. Da ti pamet stane, posebice jer je Petar nedavno, između ostalog, bio i državni brončani u fizici.

Učenik Marin Tonković (prof. Josip Žunta) ostvario je izvrsno 7. mjesto i pohvalu u 4. razredu, kategorija b. Nadalje, učenica Sonja Rajko ostvarila je 13. mjesto u državi. 

-Ima li kraja Petrovim uspjesima ove godine? Ovo su tek njegovi počeci u našoj školi, s obzirom da pohađa prvi razred opće gimnazije. Možemo samo naglasiti kako smo iznimno ponosni što upravo u našoj školi imamo novog državnog prvaka iz matematike, primjer i uzor svojim razrednim kolegama i učenicima škole. Puno sreće mladim matematičarima u daljnjem životu i radu, poručili su iz Mate Balote.

foto Općina Kaštelir Labinci

 Općina Kaštelir-Labinci proslavila 79 godina slobode i 27. rođendan

radmani ana guštin

POREČ: U Radmanima obilježena 80. godišnjica pogibije Ane Guštin