in

VRSAR sufinancira umirovljenicima dopunsko zdravstveno osiguranje

Ilustracija

Općina Vrsar sufinancirat će dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenika u ovoj godini, piše u odluci koju je potpisao načelnik Ivan Gerometta.

Premije će se sufinancirati na sljedeći način: umirovljenicima čiji prosječni mjesečni prihodi iznose do 2.500 kuna u 100% iznosu premije, odnosno s iznosom do najviše 70 kuna mjesečno, a onima čiji prosječni mjesečni prihodi iznose više od 2.500 kuna do 5.000 sufinancirat će se 50% premije, odnosno s iznosom do najviše 35 kuna mjesečno.

Prosječni mjesečni prihodi uključuju prihode od mirovine te sve ostale prihode (npr. od redovnog radnog odnosa, iznajmljivanja stana/poslovnog prostora/soba/apartmana, temeljem ugovora o djelu, dividendi i ostalo). Osnova za sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja je sklopljena ili obnovljena polica dopunskog zdravstvenog osiguranja za tekuću godinu.

Odredbe ove odluke koje se odnose na umirovljenike na odgovarajući se način primjenjuju i u odnosu na neumirovljene osobe starije od 65 godina.

Zahtjevi za ostvarivanje prava na sufinanciranje dopunskog zdravstvenog osiguranja podnose se općinskoj upravi najkasnije do 1. studenog za tekuću godinu.

Svi detalji dostupni su na web stranicama općine www.vrsar.hr.

U Pazinu 18. veljače osnivanje Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre pod motom „SPASIMO STRUKU! ZAŠTITIMO POSLOVANJE!“

POREČ: Roditeljima i djeci predstavljena obrtnička zanimanja