in

POREČ: Učenice Chiara Vukadinović i Mia Janko dobitnice nagrade „Oskar znanja”

Učenice sa svojom mentoricom

Svečanost dodjele priznanja Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa te njihovim mentorima, održala se online 26. veljače 2021. godine te je u emisiji predstavljeno ono najljepše što Hrvatska ima, najbolji učenici i njihovi mentori.

Agencija za odgoj i obrazovanje ove je godine prvi put organizirala online dodjelu nagrade Oskar znanja, najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju kojom se već 16 godina nagrađuju najbolji učenici i nastavnici osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola u Republici Hrvatskoj. Oskarom znanja nagrađeni su učenici koji su osvojili prvo mjesto na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, učenici koji su postigli najbolje rezultate, pokazali iznimne vještine rješavanja problemskih zadataka, predstavili najbolje istraživačke radove i imali iznimno zapažen glazbeni nastup na Natjecanju mladih glazbenika.

Mia Janko, učenica flaute i Chiara Vukadinović, učenica gitare Umjetničke škole Poreč, nagrađene su Oskarom znanja za svoje izvrsne rezultate u šk. god. 2019./2020.Također i njihova mentorica, Samanta Stell, prof., učiteljica savjetnica nagrađena je priznanjem za Oskara znanja. Porečka je škola imala čast predstaviti se uz samo još dvije umjetničke škole – Sisak i Samobor.

Chiara Vukadinović

Na cjelodnevnom snimanju nastupa u Zagrebu, 25. veljače 2021. sudjelovale su učenice Mia Janko i Chiara Vukadinović zajedno sa svojim učiteljima Samantom Stell, prof. flaute i Hrvojem Hlebom, prof. gitare te korepetitoricom prof. Jenny Brković.

U emisiji je predstavljeno više od 30 oskarovaca te smo imali priliku čuti njihove priče, planove, upoznati njihove profesore i posjetiti njihove škole iz različitih krajeva Hrvatske. Nastupili su mladi glazbenici, pobjednici državnog natjecanja glazbe i plesa iz Umjetničke škole Poreč, GŠ Ferdo Livadić Samobor te Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska koja je nastradala u potresu, a postala je simbol oporavka i obnove nakon razornoga potresa.

Učenicima i njihovim mentorima čestitkama obratili su se ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te su istaknuli kako osim marljivosti učenika, u njihovom uspjehu važnu ulogu imaju roditelji i učitelji kojima su nagrade također posvećene. 

Prijenos emisije dodjele Oskara znanja u cijelosti možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=l0eIeaVecos. Priče uspješnih učenika motiviraju nas i još jednom potvrđuju da se ljubav prema glazbi, umjetnosti ili znanosti, uz naporan rad, trud i odricanje isplate i donose višestruke rezultate, priopćeno je iz Umjetničke škole Poreč.

VLADIMIR TORBICA: O kulturi u godini pogođenoj korona-krizom i projekciji za 2021: Kultura nije stala zahvaljujući „kulturnjacima“ koji vole svoj posao

Sanja Radolović kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Pule