in

POREČ: Uspjeh “Balotinih” učenika na LiDraNu – Literarnim talentom do državne smotre

Foto SŠ Mate Balote Poreč

Literarno-novinarsko-scenski hat-trick učenika Srednje škole Mate Balote Poreč

Foto SŠ Mate Balote Poreč
Foto SŠ Mate Balote Poreč

Danas je u Zajednici Talijana Circolo u Puli održan županijski LiDraNo 2022. godine, smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva za učenike osnovnih i srednjih škola. Učenici porečke SŠ Mate Balote ostvarili su izvrsne uspjehe u nekoliko kategorija. Najprije, učenica 2.OG razreda Emma Berta Bočkor, čiji je dinamični intervju s književnicom Ivanom Šojat (s kojom su već nekoliko puta surađivali, a pod mentorstvom prof. Tine Horvat) pohvaljen i upućen na državnu smotru.

Učenica Sena Ahmetović iz 4.OG razreda također je upućena na državnu smotru s radijskom monodramom ‘Mi smo nekad bili djeca’ o problematičnom odrastanju adolescentice koja nakon teške ovisnosti ipak pronalazi ljubav i želju za životom (po tekstu mentora prof. Ivana Čupića i znalačkoj montaži prof. Dunje Brence).

Sena je danas nastupala i u emotivnom pojedinačnom scenskom nastupu (pod mentorstvom prof. Anči Ritossa Blažević), u kazivanju pjesme ‘Vrijeme ljubavi’, Irene Vrkljan.

Za finale uspješnog dana, učenica 4.OG razreda Lara Stranić napisala je duboko proživljeni i slikovito segmentirani literarni rad ‘Priče koje čine naša bića’ (pod mentorstvom prof. Anči Ritossa Blažević) te je također upućena na državnu smotru.

Lorena Bunčić, učenica 2.OG razreda, također je sudjelovala u literarnom dijelu LiDraNa, s tekstom ‘Želim li nestati?’ (mentorica Tina Horvat).

Zadaće LiDraNa jesu razvijanje i poticanje literarnih, dramsko-scenskih i novinarskih ostvaraja, a svojim su uspjesima porečki učenici danas pokazali da posjeduju i talent i sposobnost da se iskažu kako najbolje znaju, iskreno i maštovito.

Belević i Ramadani - Foto KRSG Poreč

POREČ: Petra Belević i Gresa Ramadani osvojile medalje u Cro gym ligi

Foto Istarska županija

Izložba u pazinskom muzeju – Miletić: Povijest kao učiteljica života nije nas dovoljno naučila