in

Stipendije za porečke učenike i studente među najvišima u Hrvatskoj 

Foto TZ Poreč

Ulaganja u mlade, znanje i obrazovanje apsolutno je dobro planirani ulog u budućnost i najbolja moguća investicija, stoga Grad Poreč svake godine stipendira oko stotinjak svojih učenika i studenata i to s najvećim učeničkim stipendijama u zemlji, te među najvišim studentskim stipendijama u zemlji, koje dodjeljuju gradovi.

Otkrilo je to istraživanje koje je proveo specijalizirani portali gradonačelnik.hr, gdje je istaknuto kako Poreč stipendira svoje učenike s maksimalnim iznosom od 160 eura mjesečno po učeniku, što je najveći iznos u Hrvatskoj, dok po studentu izdvaja mjesečno do maksimalnih 216 eura, što je također u samom hrvatskom vrhu. Za tu se namjenu iz gradskog proračuna svake godine izdvaja oko 133 tisuće eura, a svi stipendisti koji jednom ostvare pravo na stipendiju, zadržavaju to pravo tijekom školovanja i ne moraju se nanovo svake godine prijavljivati. Stipendije se dodjeljuju za deficitarna zanimanja, po socijalnom programu te temeljem ostvarenog uspjeha.

  • Grad Poreč prepoznaje da su učenici i studenti temelj budućnosti naše zajednice te stoga kontinuirano radi na poboljšanju programa stipendiranja. Naš cilj je osigurati da svaki talentirani i motivirani pojedinac ima priliku ostvariti svoje obrazovne ciljeve, bez obzira na financijske prepreke s kojima se možda suočavaju. Posebno nas veseli jer se porečki stipendisti često vraćaju u svoj rodni grad i doprinose njegovom razvitku., prokomentirao je istraživanje porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Izvor Grad Poreč

Odbojkaška ekipa OŠ Tar-Vabriga

Tarski učenici istarski prvaci u odbojci i rukometu, idu na državno prvenstvo

Foto OŠ Tar-Vabriga

Učenici iz Tara, Višnjana, Kaštelira i Vižinade u Hrvatskom saboru