in

TAR: Uspjeh učenika na polaganju ispita za njemački Goethe certifikat A1

Foto OŠ Tar-Vabriga

Već četvrtu godinu za redom, u suradnji s Goethe institutom, učenici Osnovne škole Tar-Vabriga polažu ispit poznavanja njemačkog jezika razine znanja A1 i u tome su vrlo uspješni.

Ove godine polaganje se odvijalo u OŠ Vladimira Nazora Vrsar,  te osim samog polaganja, učenici su imali priliku družiti se međusobno i steći nova poznanstva.

Sedam učenika osmih razreda polagalo je ispit koji se sastojao od četiri djela: razumijevanje slušanjem, razumijevanje čitanjem, pisane vještine te govorne vještine. Svaka vještina bodovana je zasebno te ukupni zbroj bodova donosi i konačan rezultat – stjecanje Goethe certifikata razine A1.

Ispitivači su bile kao i prošle godine prof. Marina Bojanić i  Vesna Pavletić, dok su tarskee učenike pripremale učiteljice njemačkog jezika Tiana Orihovac Knezoci i Kristina Dobrijević.

-Učenicima čestitamo na motivaciji, aktivnosti i vrijednom radu i želimo im još puno uspjeha i položenih ispita koji će im otvoriti mnoga vrata. Čestitke našim učenicima: Sari Jakovljević, Teni  Pavković, Anteu Antičeviću, Mateju Salkoviću, Luki Paljuhu, Luki Košeto i Lindi Beaković na uspješnom radu i postignutom uspjehu, poručili sui z OŠ Tar-Vabriga.

Karigador - Foto Grad Novigrad

U Karigadoru u tijeku sanacija krova na školi. Financiraju Istarska županija i Novigrad

Foto Tanja Kocijančić - Lučka uprava Poreč - Nova luka u Santa Marini najveća investicija

TAR – Načelnik Nivio Stojnić: U funkciji uskoro nova ribarska luka vrijedna pet milijuna eura, boćarska dvorana i ambulanta za liječnika