in

TAR: Uspjeh učenika u polaganju međunarodno priznatog ispita za njemački jezik

Foto OŠ Tar-Vabriga

Već treću godinu za redom učenici Osnovne škole Tar-Vabriga polažu ispit poznavanja njemačkog jezika razine znanja A1 i u tome su veoma uspješni. Goethe institut širi svoje djelovanje i na osnovne škole u kojima učenici mogu položiti ispit i steći certifikat kojim ne dokazuju samo znanje jezika, već im međunarodno priznat certifikat može pomoći u daljnjem napredovanju i budućem zapošljavanju.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Tarska je škola i ove godine imala mnoge zainteresirane učenike koji su uspješno pokazali svoje znanje pred profesoricama – ispitivačima Marinom Bojanić i Vesnom Pavletić. U pripremi učenika pomagala je učiteljica Tiana Orihovac Knezoci.

Dvanaest učenika osmih razreda polagalo je tako ispit koji se sastojao od 4 dijela: razumijevanje slušanjem, razumijevanje čitanjem, pisane vještine te govorne vještine. Svaka vještina bodovana je zasebno te ukupni zbroj bodova donosi i konačan rezultat: stjecanje Goethe certifikata razine A1.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

-Ove godine smo ugostili i učenike OŠ Vladimira Nazor iz Vrsara i njihovu mentoricu Kristinu Lijović te je tako naša škola bila i domaćin samog događaja.  U sklopu projekta provođenja certifikata, volonteri iz njemačkog govornog područja održali su radionice na njemačkom jeziku u 8.a i 7.b razredu u kojima su učenici aktivno  sudjelovali i time pokazali svoje znanje. Učenicima sudionicima samog polaganja čestitamo na motivaciji, aktivnosti i vrijednom radu i želimo im još puno uspjeha i položenih ispita koji će im otvoriti mnoga vrata, poručili su iz škole.

Čestitke Vitu Žužiću, Toniju Sergu, Neu Đihanu, Klari Cukrov, Mariji Đukić, Elli Labinac, Nicolasu Kosu iz 8.b te Demirelu Međedoviću, Ajli Jahić, Lauri Šolar, Matteu Labincu i Dominiku Maršiću iz 8.a na uspješnom radu i postignutom uspjehu!

Foto TZ Poreč biciklijada

TZ POREČ: U subotu Prvomajska rekreativna Parenzana. Start i cilj kod jame Baredine

Terlević, Velenik, RAbar i Temimović - Foto Tanja Kocijančić

Poreč slavi Dan grada i Praznik rada. Donosimo bogat program koji će trajati 4 dana