in

TZ POREČ: U subotu Prvomajska rekreativna Parenzana. Start i cilj kod jame Baredine

Foto TZ Poreč

Turistička zajednica grada Poreča u suradnji s Biciklističkim klubom Poreč, i ove godine za svoje građane i posjetitelje organizira biciklijadu „Prvomajska rekreativna Parenzana“. Parenzana, nekada popularna uskotračna pruga koja je vijugavo povezivala Trst i Poreč, služila je prvenstveno za prijevoz vina. Danas je ona atraktivna pješačka i biciklistička staza protkana brojnim tunelima i vijaduktima koji bez daha ostavljaju bicikliste i hodače.

Ovu, već tradicionalnu predsezonsku sportsku manifestaciju danas su na konferenciji za medije najavili direktor Turističke zajednice grada Poreča, Nenad Velenik i predstavnik Biciklističkog kluba Poreč Denis Terlević.

Rekreativna Parenzana održat će se u subotu, 29.4.2023. godine s početkom u 10 sati u Baredinama. U ponudi će biti dvije trase, duža staza (26 km) za one iskusnije i kraća staza prilagođena obiteljima s djecom (13 km). Očekivano trajanje duže ture je oko 3 sata, dok one kraće je 1,5 – 2 sata.

Za sve sudionike, Turistička zajednica grada Poreča će u Baredinama nakon biciklijade osigurati besplatan ručak te obilazak jame i muzeja traktora uz pratnju stručnog vodiča. Za zabavni dio i dobro raspoloženje pobrinuti će se band Baredinesaurusi, rekao je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice grada Poreča.

Voziti će se lokalnim trailovima (šumskim stazicama i djelom po neravnom terenu) te je za sudjelovanje potreban MTB bicikl. Svakako se preporuča nošenje kacige kao i rezervne zračnice.

Za mlađe od 15 godina, kaciga je obavezna. Minimalna dob sudionika je 7 godina. Sva djeca ispod 15 moraju biti u pratnji odrasle osobe. Za sve dodatne informacije vezane uz samu biciklijadu mogu se dobiti na e-mail adresi Biciklističkog kluba Poreč bkporec@gmail.com.“ – rekao je Denis Terlević, predstavnik BK Poreč.

Uz Porečane, na biciklijadi se očekuje sudjelovanje gostiju iz Slovenije, Austrije i Italije. Što se tiče smještaja, svi će hoteli, apartmanska naselja i kampovi biti otvoreni.

-Pozivamo sve zaljubljenike u prirodne ljepote i rekreaciju da nam se pridruže na ovogodišnjoj biciklijadi „Prvomajska rekreativna Parenzana“. Opremite se i ponesite vedro raspoloženje, pozovite svoje najdraže i pridružite se cjelodnevnoj pustolovini putevima stoljetne Parenzane, rekao je Velenik.

Izvor TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POREČA

Dječji vrtić u Funtani

VRSAR/FUNTANA – Vrtići Tići zapošljava. Traži odgajateljice, pedagoga…

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Uspjeh učenika u polaganju međunarodno priznatog ispita za njemački jezik