in

Poreč slavi Dan grada i Praznik rada. Donosimo bogat program koji će trajati 4 dana

Terlević, Velenik, RAbar i Temimović - Foto Tanja Kocijančić

Poreč svake godine u čast Dana grada i dana oslobođenja te Praznika rada organizira bogat i raznovrstan program. Tako će biti i ove godine uz određene novosti, a sve počinje u petak, 28. travnja, svečanom sjednicom Gradskog vijeća u 12 sati u Istarskoj sabornici na kojoj će se ovogodišnja Nagrada 30. april dodijeliti Aldu Milotiću, nekadašnjem direktoru Centra usmjerenog obrazovanja, kasnije Instituta za poljoprivredu i turizam. “Gradonačelnik će na svečanoj sjednici dodijeliti i gradske plakete te zahvalnice zaslužnim građanima, koji su svojim radom i zalaganjem ostavili trag u našoj zajednici“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar.

Program su na današnjoj konferenciji za medije u ime Grada Poreča predstavili Rabar i glasnogovonica Ajna Temimović, zatim direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik i čelnik Biciklističkog kluba Poreč Denis Terlević.

Na Trgu slobode će se u subotu predstaviti i plesne udruge MOT 08 (17h) i USB (10h). Na istom će se mjestu u subotu 29. travnja od 11.30 do 13.30 sati i nedjelju 30. travnja od 11 do 13 sati svi moći zabavljati uz glazbu porečkih bendova. Ovogodišnja novost bit će glazba i zabava i na carinskom gatu, također tijekom subote i nedjelje od 12 do 19 sati. Osim bendova, nastupit će i DJ, sve uz nezaobilaznu gastro ponudu.

CARINSK IGAT SLOBODAN ŠENGEN SCHENGEN
Foto Grad Poreč – Fešta na carinskom gatu povodom proslave ulaska Hrvatske u Schengen

Od jutra planirana je zabava uz glazbu i bogatu gastronomsku ponudu za Praznik rada u ponedjeljak 1. svibnja na Gradskom kupalištu. Radi se o tradicionalnoj fešti koja će uz razna događanja trajati do navečer, najavila je Temimović. Dodala je da će se ujutro zaigrati turnir u briškuli i trešeti, a sve do večeri bit će i svirke i pjesme uz Orchestru Istrianu i Funbox band, te bogatu gastro ponudu.

-Ovim putem zahvaljujemo svim institucijama, udrugama, školama, vrtićima koji svake godine sudjeluju u programu obilježavanja Dana oslobođenja i Dana Grada Poreča različitim izložbama, druženjima, kvizovima i programima, rekla je Temimović.

-Očekujemo velik broj domaćih i stranih posjetitelja, prosječno oko 12.000 dnevno. Naime, Talijani i Slovenci imaju ovog tjedna velike nacionalne praznike zbog kojih ih očekujemo u velikom broju, uz Nijemce, Austrijance i domaće goste. Svi hoteli, kampovi i apartmanska naselja bit će otvorena, pa, kada je u pitanju turistički promet, očekujemo vrlo jake prvomajske praznike, rekao je direktor Velenik.

Velenik i Terlević najavili su i Prvomajsku rekreativnu biciklističku Parenzanu koja će se održati u subotu 29. travnja i o kojoj sve detalje možete pročitati na linku:

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Uspjeh učenika u polaganju međunarodno priznatog ispita za njemački jezik

Foto Istarska županija rovinj festival multikulturalnosti

U Poreču 8. Festival multikulturalnosti na kojem se predstavljaju udruge manjina iz cijele Istre