in

Uspješna Turistička akademija u Poreču – učilo se kako do uspjeha u turizmu

Grad Poreč, Turistička zajednica Poreča i Start-up akademija organizirali su u Poreču prvo izdanje Turističke akademije, dvodnevne besplatne edukacije koja je prvenstveno bila namijenjena malim iznajmljivačima, ali i svima onima koji to žele postati, priopćeno je i gradske uprave.

Predavanja i radionice pohađalo je više od 100 polaznika koji su tijekom ovog jedinstvenog koncepta, na jednom mjestu i potpuno besplatno, mogli doznati što je sve potrebno za uspješno poslovanje u turizmu.

O suvremenim trendovima, digitalnom oglašavanju, full i self service posrednicima, fotografiranju objekta, gastro ponudi, novim tehnologijama u turizmu, uređenju interijera i eksterijera, a sve to uz primjere dobre prakse, govorili su brojni stručnjaci u turizmu – Marinela Dropulić Ružić, Mirjana Kotiga, Denis Zembo, Tereza Šegala Pažin i mnogi drugi vlasnici obiteljskih smještaja, OPG-a, maslinari, vinari i drugi.
U sklopu akademije održana je i zanimljiva vježba u kojoj su polaznici imali priliku osmisliti idealan smještajni kapacitet. Dio se odlučio za apartman, neki za vlastitu kuću za odmor, a veliki interes je bio i za kampovima. Jednu od ideja inovativnog kampa u mjestu Kotli, podno Huma, osmislio je i Dorijan Kadmen i njegov šesteročlani tim.

Evo što kaže o iskustvu sudjelovanja u projektu: „Akademija me je veoma obradovala te mi kao studentu pokazala kako turizam izgleda iz ”prve ruke”. Ideje drugih su me potakle na razmišljanje i poniknule u meni da još boje razradim sam svoje ideje koje bi zapravo mogle biti povezane s osobama koje sam upoznao na akademiji“.

VRSAR: Provalio u butigu i odmah pao u ruke policiji

NOVIGRAD: Uhićen zbog vožnje s čak 3,13 promila