in

Peškera bez rampe: žitelji starog grada žale se da nemaju gdje parkirati

Stanovnici porečkog starog grada žale se da nemaju više gdje parkirati, jer odnedavna nema rampe na parkiralištu na Peškeri. Naime, kako smo već objavili, netko je anonimno prijavio Ministarstvu pomorstva, prometa iinfrastrukture da se parkiralište pod naplatom nalazi na pomorskom dobru te da je potrebno za njega raspisati koncesiju. Nakon toga je porečka komunalna tvrtka Usluga objavila da se rampa mora ukloniti, što se netom nakon toga i dogodilo. Time je to malo parkiralište, na koje su karticama mogli ulaziti žitelji starogradske jezgre, postalo otvoreno i sada ondje može parkirati bilo tko.

O tome je bilo govorila i na zadnjem aktualnom satu Gradskog vijeća, održanom prošlog tjedna, kada su vijećnici pitali zašto je rampa skinuta i upozorili da se građani tog dijela grada sada žale.

Tom je prigodom gradonačelnik Loris Peršurić objasnio da će budući koncesionar na tom parkiralištu moći staviti cijenu koju želi te da je očito da netko ne želi dobro Gradu i građanima.

Na upit je li rješenje u ukidanju naplate, Peršurić je kazao da je bez koncesije zabranjeno uopće postaviti rampu te da  će do turističke sezone morati iznaći neko rješenje.

Pomognimo najugroženijima – krenula humanitarna akcija “Uljanik za bolje sutra”

Funtana sufinancira dopunsko osiguranje i neumirovljenim osobama starijim od 65 godina