in

Počeo štrajk u vrtiću u Vrsaru i Funtani

Foto Tanja Kocijančić

Kako je i najavljeno, štrajk odgajatelja i tehničkog osoblja u Dječjem vrtiću Tići u Vrsaru i podružnici u Funtani startao je danas, 6. svibnja, u 8 sati.

Svi koji su u štrajku sastali su se danas ispred matičnog vrtića u Vrsaru i krenuli zajedno unutar zgrade, gdje će do 16 sati biti smješteni u jednoj prostoriji. Poručili su da će štrajkati do ispunjenja zahtjeva te da očekuju da će ponovno sjesti za stol s osnivačem, tj. Općinom Vrsar, te nanovo pregovarati o plaćama. Podsjetimo, Sindikat obrazovanja, medija i kulture traži potpuno izjednačavanje plaća zaposlenih u vrtiću s plaćama zaposlenih u osnovnim školama, a sve sukladno članku 51. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju. Ustupak koji je Sindikat bio voljan napraviti jest da se do izjednačenja plaće dođe kroz dva kruga povećanja – s 1. lipnjem i s 1. prosincem 2024. godine. Detaljno što traže, kao i ponudu koju su im dale općina Vrsar i Funtana, možete čitati OVDJE

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić – Vrtić u Funtani radi, djecu u u ukrcali u vlakić i vozili u Dinopark

Razgovarali smo jutros i s ravnateljicom vrtića Manuelom Janko, koja nam je prenijela da su roditelji doveli jutros djecu i u Vrsar i u podružnicu u Funtanu, koja ostaje otvorena. Budući da je danas plan bio djecu odvesti u Dinopark, javit će nam naknadno točan broj djelatnika koji rade i onih koji su u štrajku, te na koji su način organizirali funkcioniranje vrtića za vrijeme štrajka. Dodaje da se roditelji ne moraju brinuti, jer će djeca biti zbrinuta i sigurna, te da je navikla raditi u kriznim situacijama poput ove. Naime, dešava joj se da i po 50 posto radnika bude na bolovanju, pa uvijek uspije organizirati neometani rad vrtića.

Za sada je ovo prva vijest iz Vrsara i Funtane, a uskoro ćemo objaviti nastavak, čim nam dođe detaljna informacija od ravnateljice s točnim brojkama i načinom rada za iduće dane – sve dok štrajk bude trajao.

-Očekujem nove pregovore sa štrajkaškim odborom, jer moramo dogovoriti da nam osim ova tri djelatnika trebaju ponuditi još djelatnika koji će raditi, budući da je velik broj djece došao u vrtić, kazala je Janko.

Podsjeća da je sutra olimpijski dan u Poreču, kamo će voditi djecu. Pratit će ih dovoljan broj osoba koje nisu u štrajku.

davanje darivanje krvi

Uspješna akcija u Poreču. Vladimir Beato poklonio krv čak 107. put

Foto Dom obrtnika Poreč

Udruženje obrtnika Poreč s Istarskom kreditnom bankom Umag organizira Info dan