in

KAŠTELIR: Nositelj IDS-ove liste ĐULIJANO PETROVIĆ: U planu novi vrtić s jaslicama te rekonstrukcija trgova i opasnog raskrižja u Labincima

Đulijano Petrović kandidat je za načelnika Općine Kaštelir-Labinci te nositelj IDS-ove liste za Općinsko vijeće.

-Za načelnika sam se kandidirao zbog brojnih pokrenutih, a još uvijek nedovršenih projekata i programa iz mog djelokruga rada, za koje imam moralnu dužnost i odgovornost dovršiti ih. Detaljno sam osmislio program rada za mandatno razdoblje 2021.-2025., a njegove se strateške aktivnosti dijelom podudaraju s dva ključna strateška dokumenta: Programom ukupnog razvoja Općine Kaštelir-Labinci i Prostornim planom uređenja Općine.

Na upit koji su mu planovi i prioriteti u idućem mandatu odgovara da su na prvom mjestu gospodarski razvoj, uređena komunalna infrastruktura, socijalni program, privlačenje sredstava iz EU fondova i briga za najmlađe.

-To su temelji programa IDS-a Kaštelir-Labinci do danas, jednako kao i za nadolazeće razdoblje. Bogatstvo naše Općine su poduzetnici i poljoprivrednici. Nadu daju mladi, sportski klubovi i udruge koji aktivno djeluju. Njihova brojnost, raznovrsnost sadržaja i interesa koje pokrivaju omogućuju svakom mještaninu da aktivno sudjeluje u radu ili uživa u rezultatima njihova rada. Stoga ćemo o njima i dalje voditi posebnu brigu te im biti sveobuhvatna pomoć i podrška. Nastavit ću učinkovito voditi lokalnu samoupravu te njegovati multikulturalnost i nacionalne manjine, uživajući potporu Zajednice Talijana. Model upravljanja Općinom koji predlažem u okviru svog programa rada podrazumijeva otvoren, timski i inkluzivan rad uprave, uravnoteženu suradnju svih službi i ostalih radnih tijela te prije svega potpunu angažiranost svih zaposlenika u izvršenju svojih radnih obaveza, navodi nositelj IDS-ove liste.

S obzirom da je pandemija značajno utjecala na proračun jeste li uspjeli održati socijalni standard?

-Financijska slika općine je čvrsta i stabilna. Pandemija je dotaknula svakoga, pa i nas, ali unatoč tomu sve obveze su uredno plaćene i nema nikakvih nepokrivenih kreditnih zaduženja. Trudili smo se maksimalno da i tijekom pandemije provodimo sve programe koji se direktno tiču naših mještana i da oni što bezbolnije prođu kroz ovaj izazovni period. Mišljenja sam da smo u tome uspjeli, smatra Petrović.

Na upit koje su najvažnije investicije u programu za iduće četiri godine ističe da među najznačajninim planovima i investicijama  svakako je izgradnja novog dječjeg vrtića s jaslicama za koji već postoji projektna dokumentacija i dozvola za gradnju.

-Također, stanovnicima općine ćemo poboljšavati uvjete za što bolji i kvalitetniji život vodeći računa o potrebama najmlađih, pa sve do osoba treće životne dobi. Zbog njih ćemo Kulturni dom u Kašteliru prenamijeniti u dnevni boravak za starije, a planiramo i različite oblike pomoći. Nastavit će se ulaganja i opremanja u komunalnoj infrastrukturi, poput asfaltiranja prometnica Barede, kanalizacije u Rogovićima, rješavanja pitanja oborinske odvodnja, održavanja puteva i postavljanja telekomunikacijske infrastrukture. Prometno ćemo spojiti Rogoviće i Kaštelir preko Deklića, rekonstruirati trgove u Kašteliru i Labincima te raskrižje u Labincima. Što se tiče najmlađih, pokrenut ćemo program Dječjeg ljetnog kampa za djecu od tri do sedam godina, a nećemo ni zanemariti ni povijesnu baštinu. U tom segmentu u planu je uređenje mlina i revitalizacija etnografske zbirke, navodi Petrović.

Kakvi su bili vaš profesionalni put, obrazovanje i radno iskustvo?

-Rođen sam 1973. godine u Puli. Diplomirao sam na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekao zvanje diplomiranog inženjera geodezije. Od 1998. godine zaposlenik sam Grada Poreča, a od 2007. godine obavljam funkciju Pročelnika upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom. U prethodnom razdoblju bio sam član raznih tijela i odbora Općine, a trenutačno sam i član školskog odbora OŠ “Jože Šuran” Višnjan te član Upravnog vijeća Javne vatrogasne postrojbe Centra za zaštitu od požara Poreč. Oženjen sam i otac troje djece za koje, kao i za svu drugu djecu iz našega kraja, želim da odrastaju u modernoj i razvijenoj općini.

Ovom prilikom želim pozvati sve mještane Općine Kaštelir – Labinci, da izađu na izbore. Svaki je glas bitan, a uz vašu pomoć nastavit ćemo razvijati našu općinu. Zato ponavljam, izađite na izbore i zaokruže listu za vijeće pod rednim brojem 2, te kandidata za načelnika također pod rednim brojem 2, zaključio je Đulijano Petrović.

Sponzorirani članak

VIŽINADA: MARKO FERENAC, nositelj SDP-ove liste: Želimo da se naša općina i dalje aktivno razvija – Djela govore umjesto nas

TAR: NIVIO STOJNIĆ, kandidat za načelnika: Spreman sam nastaviti raditi za dobrobit općine i još bolji životni standard svojih sumještana