in

Vlada kao pijani milijunaš kupuje 393 novih automobila za 117 milijuna kuna!

Dok narod sve više steže remen i nema više kamo, hrvatska Vlada se ponaša kao pijani milijunaš, te kupuje 393 novih automobila. Sigurno se pitate koliko će to koštati sve nas? Pa prema njihovom planu u periodu od tri godine državni proračun olakšat će za 117 milijuna kuna za obnovu voznog parka, odnosno kupovinu novih automobila. I tako dok se ministri prave da pojma nemaju, iz ureda za javnu nabavu su objasnili da se u kupnju novih automobila moralo krenuti, jer je velikom broju vozila istekao najam. I za koga se kupuju automobili, sigurno se pitate?

Automobile će dobiti sedam ministarstava, Vlada, tri agencije, četiri zavoda, Državni inspektorat, Državni ured za reviziju i Ustavni sud, pa se brojka za sada zaustavila na 393 vozila. No, to nije konačna brojka. Koliko će se točno nabaviti automobila nije poznato jer svi nisu specificirali koliko će novih automobila nabaviti.

Ukupni iznos u tri godine je 117 milijuna kuna s ovom dinamikom trošenja – u 2019. godini utrošit će 36,9 milijuna kuna na nabavu novih vozila, plaćanje najma i održavanje postojećih, u 2020. godini potrošit će 35,7 milijuna kuna, a u 2021. godini 44,4 milijuna kuna. Od ukupnog broja vozila, 340 će se nabaviti putem trogodišnjeg najma, dok će 53 biti kupljena. Najčešći razlozi koji se navode za kupnju novih automobila je istek postojećeg najma i starost automobila.

U Labinu obilježen Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

Drago Orlić Foto Tanja Kocijančić

Poreč: Večeras predstavljanje „Galjotovice“ Drage Orlića