in

Širi se vodovodna mreža u Materadi, Červaru, Žbandaju i Ladrovićima

Na području Grada Poreča na više lokacija u tijeku je izgradnja vodovodne mreže i vodovodnih ogranka gradskih i prigradskih naselja. Investitor svih radova je Istarski vodovod Buzet, javljaju iz Grada Poreča.

Nakon sezone nastavila se gradnja vodovodnog ogranka naselja Materada, trenutno se radi u istoimenoj ulici uz more, a izvođač radova je Ekspert gradnja Buzet. Do sada je napravljeno oko 300 metara cjevovoda, od ukupno 1.100 metara koliko je predviđeno zahvatom. Dovršetak radova planiran je u ožujku iduće godine.

Radi se i vodovodni ogranak Mičetići – Žbandaj u duljini od 1858,50 metara, od čega je do sada napravljeno oko 990 metara. Izvođač je Istrakop Poreč, a planirani završetak radova predviđen je sredinom ožujka iduće godine.

Do 6. veljače iduće godine trebali bi biti gotovi i radovi na izgradnji vodovodnog ogranka naselja Červar. Radovi se trenutno odvijaju u samom naselju, a izvodi ih Gradex iz Zaboka. Izgradnja cjevovoda planirana je u duljini od 900 metara, a do sada je izvedeno 700 metara mreže.

Početkom prosinca u posao na izgradnji vodovodnog ogranka Ladrovići uveden je izvođač Autoprijevoz Edi iz Radetića. Radit će se cjevovod u duljini od 1.202 metara, a završetak je predviđen početkom travnja iduće godine.

Za vrijeme trajanja radova promet se odvija uz privremenu signalizaciju, te se građani i sudionici u prometu mole za razumijevanje i oprezno kretanje u zoni obuhvata radova.

Po završetku radova prometnice na kojima su se izvodili zahvati bit će pokrivene novim slojem asfalta.

Danas startaju "Novigradske božićne radosti"

Danas startaju “Novigradske božićne radosti”

Poreč prodajom zemlje do 4,5 milijuna kuna - kupci su vlasnik McDonaldsa i gradski vijećnik

Poreč prodajom zemlje do 4,5 milijuna kuna – kupci su vlasnik McDonaldsa i gradski vijećnik