in

POREČ: Rampa na Peškeri trebala bi uvesti reda

Početak turističke sezone ujedno znači i povećani priljev gostiju, turista i posjetitelja u Poreč, a osobito povećanje vidljivo je na području pješačkih zona. Pješačke zone grada Poreča većim dijelom smještene su na području stare jezgre grada, gdje se posebno u ljetnim mjesecima, aktiviraju značajna kretanja i potrebe budući upravo tu velik broj ljudi boravi, obavlja nekakvu djelatnost ili provodi vrijeme. Takve aktivnosti iziskuju zaštitu povijesne jezgre ali i postizanje sigurne i kvalitetne pješačke komunikacije.

S obzirom na navedeno, a s ciljem podizanja razine sigurnosti pješaka, njihovog nesmetanog kretanja i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, postavlja se dodatni  kontrolirani ulazak u pješačku zonu.

Na području Tesline ulice postavlja se kontrola ulaska i izlaska vozila putem prometne rampe i to očitanjem RFID kartice, a sustav će biti u funkciji od 28. lipnja.

Uvođenje ovakvog  sustava ne znači u potpunosti zabranu prometa već samo osiguranje nesmetanog kretanja pješaka i stanovnika tog dijela pješačke zone.

Sve dodatne informacije o regulaciji prometa tog dijela pješačke zone mogu se dobiti putem e-mail adrese usluga@usluga.hr ili u Uredu za korisnike na adresi Mlinska 1.

Izvor Usluga Poreč

POREČ: U kinu “Croods – Novo doba” i “Brzi i žestoki 9”

POREČ: Nekoliko eko otoka uklonjeno zbog nepropisnog odlaganja otpada