in

POREČ: Sanira se drveni molić u Peškeri koji je stradao u nevremenu

Foto Grad Poreč

Nakon što je nedavno nevrijeme koje je pogodilo Poreč uništilo jedini drveni molić u uvali Peškera za koji lokalni ribari vežu barke, grupa građana ovih se dana volonterski udružila u njegovu popravljanju. Inicijativu je prihvatio i podržao Grad Poreč koji je pružio pomoć u nabavi materijala. Nakon što je jučer napravljen glavni dio i kostur, sljedećih dva dana slijedi još ojačanje i završni radovi kako bi molić opet bio u funkciji.

Foto Grad Poreč - Drveni molić na Peškeri
Foto Grad Poreč – Drveni molić na Peškeri

Do tada je ulaz za njega onemogućen, upravo zbog sigurnosnih razloga, pa se mole korisnici i svi namjernici da se još par dana, dok molić ne bude u potpunosti saniran, suzdrže od njegova korištenja.

Inače molić i ovaj dio zone je pod konzervatorskom zaštitom zbog blizine Sjeverne kule i starogradske jezgre Poreča kako bi se sačuvala vizura i baština Poreča. Naime, molić je jedan od najčešće uhvaćenih detalja na panoramskoj slici Poreča iz uvale Peškera sa šetnicom i zvonicima starogradske jezgre u pozadini. Grad Poreč radi na projektu sanacije mola u Peškeri u dogovoru s konzervatorima, s obzirom na trajnu zaštitu i čuvanje ovog dijela baštine nekih prošlih vremena Poreča i ribarske tradicije, saznajemo u Gradu Poreču.

Zatvara se raskrižje u Labincima - Načelnik Đulijano Petrović - Foto Tanja Kocijančić

KAŠTELIR: Cesta u Labincima zatvara se za sav promet

Foto CMIK Novigrad

NOVIGRAD: U CMIK-u predstava za djecu i dokumentarac o Greti Thunberg povodom Dana planeta Zemlje