in

Pula će se od Balaševića oprostiti u Areni

Vijest o smrti kantautora Đorđa Balaševića rastužila je Pulu, Istru, Hrvatsku i čitavu regiju. Od panonskog mornara opraštaju se nebrojeni fanovi, njegovi kolege i prijatelji.

Đole u Puli 2019.

Grad Pula odat će dužnu počast čovjeku koji je doista zadužio Pulu. Na dan ispraćaja u pulskoj Areni puštat će se Balaševićeve pjesme u vremenu od 10 do 18 sati. Građani će se moći oprostiti od omiljenog pjevača uz njegove pjesme i, po želji, zapaliti svijeću ili ostaviti simboličnog, plišanog, bijelog zeca.

Dan ispraćaja bit će pravovremeno najavljen te se pozivaju građani da se pridržavaju epidemioloških mjera, koje podrazumijevaju fizičku distancu, te da nose zaštitne maske za lice. Ulaz u Arenu bit će slobodan, a ulazit će se na glavni ulaz. Izlaz će biti organiziran na suprotnoj strani.

Nadalje, tim povodom večeras, 20. veljače 2021. godine pulska Arena i veliki rotor u Šijani bit će osvijetljeni prigodnom bijelom bojom.

Za Pulu i Istru ovaj svestrani kantautor imao je posebne emocije te je kod naše publike bio uvijek rado viđen gost.

Prvi koncert u Hrvatskoj Đorđe Balašević održao je 2001. godine upravo u pulskoj Areni. Koncert je bio humanitarnog karaktera, a prihod je dodijeljen Općoj bolnici Pula. Ne znajući da će mu to biti jedan od posljednjih koncerata, Balašević je u kolovozu 2019. godine tisućama obožavatelja, također u pulskoj Areni, priredio nezaboravan spektakl.

Nakon njegova odlaska ostaje nenadoknadiv gubitak za kulturni i javni život čitave regije, ali Balašević nastavlja živjeti kroz svoje pjesme, objavio je Grad Pula.

Posljednji ispraćaj panonskog mornara bit će u ponedjeljak u rodnom Novom Sadu.

Isprobali MTB stazu na St. Becich: POREČKI biciklisti ugostili austrijske profesionalce koje ni korona nije zaustavila

Radio Istri ZLATNI STUDIO za najbolju radijsku postaju u Hrvatskoj!