in

Danas startaju “Novigradske božićne radosti”

Grad Novigrad i novigradska Turistička zajednica i ove godine od 13. do 16. prosinca pripremaju tradicionalnu predbožićnu manifestaciju pod nazivom „Novigradske božićne radosti“. U grijanom šatoru na Velikom trgu od danas do subote održat će se izložbeno-prodajni božićni sajam s bogatom ponudom prigodnih ukrasa, poklona i drugih rukotvorina novigradskih kreativaca – ustanova, udruga i pojedinaca, po pristupačnim cijenama. Radno vrijeme sajma je od 16 do 20 sati, a bit će popraćen i prigodnim programom na pozornici u šatoru, u kojem će sudjelovati novigradske udruge, ustanove i drugi izvođači.

U šatoru će se od četvrtka do subote od 16 do 20 sati održavati i kreativne radionice za djecu u režiji Dječjeg vrtića Tičići. 

Manifestaciju će danas u 16 sati na pozornici u šatoru svečano otvoriti gradonačelnik Anteo Milos. Uslijedit će potom prigodni program u kojem će se predstaviti dječji vrtići Tičići i Suncokret-Girasole, Talijanska osnovna škola, te dječja plesna skupina „Sunshine“, koja djeluje pri udruzi DSR AlphaFit iz Umaga. Sutradan, u petak, u okviru popratnog programa u šatoru će nastupiti mali plesači i odrasli članovi KUD-a Dajla, dok će Gradska knjižnica nagraditi naj-čitatelje i čitateljice.

Subotnji popratni program u 16 sati će na Velikom trgu otvoriti „žive jaslice“ vrtića Suncokret-Girasole, a program se potom nastavlja u šatoru nastupima župnog zbora novigradske župe Svetog Pelagija Mučenika, mješovitog pjevačkog zbora Lavanda i malih pjevača iz OŠ Rivarela.

Ovogodišnja novost je da će druženje s Djeda Mrazom uz podjelu poklona biti organizirano kroz sva tri dana božićnog sajma, od danas do subote, od 18 sati nadalje. Danas će se pokloni dijeliti djeci predškolskog uzrasta (jasličke skupine, mlađe vrtićke skupine, predškolska djeca koja ne pohađaju vrtić), u petak će na red doći srednje i starije vrtićke skupine, dok će u subotu Djed Mraz poklonima razveseliti učenike i učenice nižih razreda osnovnih škola. U četvrtak i petak bit će tu i popratni sadržaji poput fotografiranja s Djeda Mrazom, te izrade maštovitih kreacija od balona u društvu popularnog klauna Kikija.
Od četvrtka do subote u vrijeme Sajma posjetitelje će dočekati i prigodna eno-gastro ponuda u adventskim kućicama ispred šatora, uz neizbježno kuhano vino i čaj, kobasice i hrenovke u pecivu, fritule…

Također, u četvrtak i petak s početkom u 17 sati u prostoru Zajednice Talijana održat će se kreativna radionica za djecu u režiji Dječjeg vrtića Suncokret-Girasole. 

Program će se zaključiti u nedjelju, kada će se u šatoru s početkom u 18 sati održati tradicionalno druženje za sve novigradske umirovljenike, uz zakusku i već tradicionalnu zdravicu s gradonačelnikom. Za zabavu će ovoga puta biti zadužen Goran Griff. 

Organizatori i pokrovitelji manifestacije su Grad i TZ, uz suorganizaciju novigradskog DND-a. Detaljan program „Novigradskih božićnih radosti“ dostupan je na internetskoj stranici www.novigrad.hr.

Rockwool će svojim radnicima dati božićnicu od 7.500 kuna

Rockwool će svojim radnicima dati božićnicu od 7.500 kuna

Širi se vodovodna mreža u Materadi, Červaru, Žbandaju i Ladrovićima

Širi se vodovodna mreža u Materadi, Červaru, Žbandaju i Ladrovićima