in

Snijeg moguć i u nizinama, na Jadranu olujni vjetar. Za vikend kiša

Snijeg u Gorskom kotaru - Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

U nekim dijelovima Hrvatske očekuje se ovog tjedna olujni vjetar, a snijeg bi, osim u gorju, mogao pasti i u nizinama, piše meteorologinja N1 televizije

U Hrvatskoj je uglavnom pretežno oblačno, sunčanije u dijelu istočne unutrašnjosti i na dijelu obale Jadrana. Tijekom dana će se ovakvo vrijeme nastaviti, u većini kontinentalnih predjela uz dugotrajnu maglu i niske oblake iz kojih može pasti lokalno malo kiše, prije svega u zapadnoj unutrašnjosti, ali i na dijelu sjevernog Jadrana, osobito tijekom jutra.

Kasnije moguća prolazna kiša prema otvorenom moru. Jačat će bura, osobito pod Velebitom, gdje je na snazi viši stupanj upozorenja putem Meteoalarma. Na velikom dijelu obale je na snazi žuto upozorenje, a u Velebitskom kanalu ono je narančasto.

U gorju, osobito prema večeri i u noći, može pasti i snijeg. I sutra u gorju treba računati na mogućnost snijega, drugdje u unutrašnjosti uglavnom tek slaba kiša, većinom na zapadu. Na moru će dojam zime pojačavati jaka, olujna bura pod Velebitom. U četvrtak i petak se očekuje više oborina, pri čemu osim u gorju, snijega može pasti i u nizinama sjeverozapadne unutrašnjosti.

N1 javljaju da će se prema kraju petka intenzivirati oborina s jugozapada, već u noći na subotu na dijelu obale može biti lokalno izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, a onda i u nastavku vikenda lokalno obilnija oborina, osobito duž Jadrana. Na moru lokalno nevere.

Izvor N1

Novigrad - Foto Tanja Kocijančić gradska uprava gradska palača

Održana sjednica Vijeća u Novigradu: Od Nove godine skuplja komunalna naknada

Foto Gradska knjižnica Poreč - Ured Djeda Mraza

ADVENT u KNJIŽNICI POREČ – Ured Djeda Mraza, Čarobni vlak, luganige, palenta, bakalaj, filmovi…