in

ADVENT u KNJIŽNICI POREČ – Ured Djeda Mraza, Čarobni vlak, luganige, palenta, bakalaj, filmovi…

Foto Gradska knjižnica Poreč - Ured Djeda Mraza

Ured Djeda Mraza. Sobovi i patuljci. Poštanski sandučić. Lampice. Čarobni vlak. Luganige, bigoli, palenta i bakalaj. Pregršt toplih zimskih priča i filmova. Druženje. Čaj uz kamin. Kreativne radionice za male i velike. I ove je godine to čarobni ključ za čaroliju u porečkoj knjižnici. Za sve generacije.

Ponedjeljak, 5.12.2022. – 31.12.2022.

Ured Djeda Mraza

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Ured Djeda Mraza. Sobovi i patuljci. Poštanski sandučić čeka dječja pisma za Djedicu. Lampice. Čarobni vlak. Luganige, bigoli, palenta i bakalaj. Pregršt toplih zimskih priča i filmova. Druženje. Čaj uz kamin. Kreativne radionice za male i velike. I ove je godine to čarobni ključ za čaroliju u Knjižnici. Za sve generacije.

Srijeda, 7.12. u 16.00 sati

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Kreativna radionica amaterskog dekorativnog slikanja za odrasle: Tebi na dar

Nije li vaše malo umjetničko djelo idealan blagdanski dar za nekoga tko vam je posebno drag? Uz stručno vodstvo volonterke Jagode Jovović naučite kako jednostavno i učinkovito raditi s akrilom te kako pronaći vlastiti slikarski izraz i prenijeti ga na platno. Radionica će se održati kroz dva susreta, po dva do tri sata, u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč. Prvi susret održat će se u srijedu, 7. prosinca s početkom u 16 sati, a drugi u petak, 9. prosinca, također u 16 sati.

Zbog ograničenog broja polaznika, svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196, najkasnije do ponedjeljka, 5. prosinca u 12 sati.

Petak, 9.12. u 17.00 sati

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Edukativno-kreativna radionica za djecu: Tajna božićna poruka

Užurbanost zbog blagdanskih priprema, rastrganost, nervoza. Stolovi puni, lampice svijetle, mobiteli neprestano zvone. A onda, jedne blagdanske večeri, nebom se prolomi grom i nestane svjetla. Nema struje, ne radi pećnica, vani je mrak, baterija na mobitelu je prazna. I što nam ostaje? Možda francuska salata, kruh i pokoji kolačić. I obitelj. Zajedništvo.

Radionica je namijenjena djeci od 6 do 10 godina.
Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

Ponedjeljak, 12.12. u 10.00 sati

Kino dvorana

Filmska projekcija: Knjiga na platnu: ”Grinch”


Temeljena na kultnoj knjizi Dr. Seussa, ova nas verzija priče o omiljenom božićnom negativcu, Grinchu, vodi u pustolovinu u kojoj Grinch i njegov vjerni ljubimac Max nastoje ukrasti sve božićne dekoracije i darove kako bi spriječili božićnu proslavu u Whovillu. Hoće li uspjeti u tome ili će se naposljetku svi stanovnici ujediniti i spriječiti ga?

Utorak, 13.12. u 16.00 sati

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Kreativna radionica za odrasle: Staklena bajka

Decoupage tehnika jedna je od najpopularnijih tehnika ukrašavanja. I vi se možete, uz stručno vodstvo volonterke Alenke Lujanac Bodetić, okušati u ovoj tehnici i dekorirati bilo koji glatki stakleni predmet; čašu, vazu, teglicu, i od njih kreirati svoju maštovitu staklenu bajku.

Zbog ograničenog broja polaznika, svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196, najkasnije do ponedjeljka, 12. prosinca u 12 sati.

Četvrtak, 15.12. u 16.00 sati

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Kreativna radionica suhog filcanja za odrasle: Blagdanske rukotvorine

Suho filcanje vune tehnika je izrade igračaka, obuće, odjeće i raznih ukrasnih predmeta od češljane vune. Ova umjetnost omogućuje vam stvaranje rukotvorina koje mogu obogatiti i blagdanski ugođaj u vašem domu. Radionicu će voditi volonterke Anita Kordić i Ana Švarc, članice Slovenskog kulturnog društva „Oljka“ u Poreču.

Zbog ograničenog broja polaznika, svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196, najkasnije do utorka, 13. prosinca u 12 sati.

Petak, 16.12. u 17.00 sati

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Edukativno-kreativna radionica za djecu: Drvce kao iz priče

Pip i Popi božićno drvce ukrašavaju slatkišima koji misteriozno nestaju. Da stvar bude gora, Pipu će uskoro jako pozliti. Ima li nade da će blagdanski ugođaj ipak pokucati na vrata njihovog doma?

Radionica je namijenjena djeci od 2 do 4 godine.

Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

Ponedjeljak, 19.12. u 17.00 sati

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Edukativno-kreativna radionica za djecu: Za Božić nitko ne smije biti sam!

Lijepo je kad imaš svoj mali krug ljudi s kojima možeš doživjeti lijepe zajedničke trenutke, izraziti osjećaje, maštati, voljeti, sanjariti… A blagdani su najtužniji kad si sam. Koliko samo jedan „Kuc, kuc, kuc!“ na vratima nekome može uljepšati dan! Tko je jednoj usamljenoj maloj krtici pokucao na vrata uoči Božića, saznajte na druženju u Knjižnici.

Radionica je namijenjena djeci od 3 do 7 godina.

Svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 434-196.

Utorak, 20.12. u 16.00 sati

Odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč

Kreativna radionica za odrasle: Kukičanjem do zvijezda

Kukičanje nas s nostalgijom odvodi u vrijeme kada se je znalo da je ono što napravimo vlastitim rukama neprocjenjivo i kada je izrada ručnih radova donosila užitak i zabavu. S volonterkom Melitom Horvat imate priliku osjetiti čar kukičanja i stvaranja božićnog ukrasa za bor, a pozivaju se svi zaljubljenici u ručni rad da u dobrom društvu uživaju u kukičanju do zvijezda.

Zbog ograničenog broja polaznika, svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 052/434-196, najkasnije do ponedjeljka, 19. prosinca u 12 sati.

Snijeg u Gorskom kotaru - Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

Snijeg moguć i u nizinama, na Jadranu olujni vjetar. Za vikend kiša

Foto Koncert u čast Serenissime - Denis Visintin

POREČ: Koncert vrhunskih glazbenica u znak sjećanja na Serenissimu