in

Boćari Ivan Načinović i Nino Majcan kadetski prvaci Istre

Ivan Načinović (Labin) u brzinskom izbijanju i Nino Majcan (Pazin) u preciznom izbijanju osvojili su naslove kadetskih prvaka Istre na dva posljednja ovogodišnja županijska prvenstva odigrana u Ročkom Polju.

U finalnoj seriji brzinskog izbijanja Načinović je ostvario najbolji rezultat prvenstva od 17 pogodaka te je tako trijumfirao sa svega pogotkom više od drugoplasiranog Martina Štihovića (Lindar), javlja Istarski boćarski savez.

U preciznom izbijanju Majcan je jedini u obje kvalifikacijske serije ostvarivao dvoznamenkaste rezultate, a u finalnoj seriji mu je sedam punata bilo dovoljno za titulu ispred drugoplasiranog, mladog 11-godišnjeg Simona Kajina (Vrh).

Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske, koje će se od 21. do 25. kolovoza održati također u Ročkom Polju stekla su dvojica prvoplasiranih u brzinskom i preciznom izbijanju.

S osvojenom zlatnom medaljom u brzinskom izbijanju Načinović je potvrdio status najboljeg kadeta na ovogodišnjim prvenstvima Istre s obzirom na to da je već ranije osvojio još tri naslova, u disciplini pojedinačno klasično te, zajedno sa Štihovićem, u parovima i štafetnom izbijanju.

Uz Majcana zlatnim odličjem na županijskim prvenstvima okitio se još i Luka Pastorčić (Vrh), javlja IBS.

Uspjeh Višnjanskih mažoretkinja: SESTRE KRALJEVIĆ osvojile srebro na Europskom prvenstvu

FUNTANA: 12. srpnja Istra Premium Camping Resort slavi Dan kampa s puno zabave za goste i domaće