in

FUNTANA: Prva noćna utrka Lights Run – najbolji ROBERT RADOJKOVIĆ i ALEKSANDRA BOSANAC

U subotu, 14. rujna, u Funtani je održano 1. izdanje utrke pod nazivom Lights Run, a koja je realizirana u suradnji Turističke zajednice Funtana i SD Trickera iz Pazina.

Start utrke održao se kod nogometnog igrališta u Funtani u 21 sat, a natjecatelji su trčali 8 kilometara na asfaltiranoj stazi koja je vodila kroz vinograde u zaleđu mjesta. Kao što samo ime utrke govori događaj je bio začinjen sa atraktivnim svjetlosnim efektima duž staze, na startu te i na samom cilju trkače je duž staze uz idealno vrijeme pratio i savršeno pun mjesec.

–  U organizaciju Light Run utrke krenuli smo sa željom obogaćivanja turističke ponude u posezoni i promocije destinacije Funtana kao destinacije sportskog turizma. Prvo izdanje utrke opravdalo je naša očekivanja te smo izuzetno zadovoljni organizacijom te odazivom trkača. Za dojmove je uvijek najbolje pitati same učesnike, ali po reakcijama koje smo dobili učesnici su bili oduševljeni stazom i atmosferom. Bio je stvarno jedinstven i poseban doživljaj trčati po punoj mjesečini sa specijalnim svjetlosnim efektima. Vjerujemo da utrka ima potencijala za rast te nam je želja i dogodine nastaviti s organizacijom i nadamo se još većem odazivu trkača, rekla je direktorica TZ-a Funtana Ana Milohanović Čehić.

Na utrci je sudjelovalo 100-tinjak natjecatelja, a pobjednici u muškoj i ženskoj kategoriji jesu:

MUŠKI:

1.Robert RADOJKOVIĆ IPA Istra 0:27:01

2.Ivan KERNJUS   0:29:18

3.Fran VOLOVIĆ  0:29:43

ŽENE:

1. Aleksandra BOSANAC AK Maksimvs 0:34:16

2. Suzana LAKOVIĆ AK Maximvs  0:35:13

3. Vedrana KLIMAN  0:35:24

Državno prvenstvo za neolimpijske klase: Simon Starić zauzeo 9., a Simon Štifanić 20. mjesto

TARSKI stolnotenisači igrali na važnom natjecanju u Bjelovaru